Det er mer behov for solskjerming i Norge enn i Syden | Kjells markiser
Se alle produkter
Lukk

Utvendig solskjerming

Våre utvendige solskjermingsløsninger er stilrene produkter som lekkert integreres i fasaden. Du beholder godt utsyn og lys, selv om varmeinnslipp og innsyn reduseres.

Innvendig solskjerming

Våre innvendige solskjermingsprodukter er dekorative og funksjonelle, og sparer energi både sommer og vinter. Varmen holdes ute når det er varmt, og varmeutslippet reduseres når det er kaldt.
Prøv gjerne vårt designverktøy hvor du kan designe ditt eget rom med farger, tilbehør og ønsket solskjerming.

Garasjeporter

Våre garasjeporter har hele skinnesystemet installert på en unik måte bak garasjeåpningen. Gir full bruk av portåpningens bredde, og maksimerer det tilgjengelige arealet i og utenfor garasjen.

 

Det er mer behov for solskjerming i Norge enn i Syden

Publisert: 15.02.18 / Skrevet av: Christian

Se for deg følgende: Du sitter og hygger deg foran TV-en, men plutselig skinner solen tvers igjennom vinduet rett inn i skjermen. Du ser ikke lenger programmet du så på, men refleksjonen av ditt eget speilbilde. Idet du går for å fikse problemet, blir du blendet av solen. Kjenner du deg igjen?

De fleste har nok opplevd denne situasjonen, men visste du at det er en vitenskapelig årsak som gjør at nordmenn «plages» ekstra av solen?

– Når solen går opp ved ekvator, blir den stående høyt på himmelen og lyse rett ned. På den nordre delen av den nordlige halvkule, hvor Norge ligger, går solen i en lavere bue, slik at den skinner rett på vinduene, sier Frode Syvertsen, markedssjef i Kjells Markiser.

– Dette gjør at det er mer behov for solskjerming i Norge enn i syd-Europa, legger han til.

Så mye varme slipper boligen din inn

Den lave «solbuen» gjør derfor at vinduene treffes mer direkte av solen, som fører til at norske boliger slipper inn mer varme. Solbuen blir ekstra lav om vinteren.

Ifølge en undersøkelse gjort av Lavenergiprogrammet, som er et samarbeid mellom statlige etater og byggenæringen, stråler solen med inntil 700 Watt pr m2 vindu ved lav solhøyde.

Dette er det samme som om du skulle skrudd mikrobølgeovnen din på fullt. Gjennom et klart glass slippes rundt 500 watt/m2 av dette gjennom.

– Treffer solen fire kvadratmeter med vindu, tilsvarer dette 2000 W. Det er som at du skulle skrudd på varmeovnen din på maks! Og tenk på hvordan det blir om sommeren når det i tillegg er over 20 grader ute, sier Syvertsen.

Bor du også i et bygg som er ført opp etter byggeforskriften TEK10, kan det fort bli varmt. Disse byggene er nemlig isolert slik at de slipper ut betydelig mindre varme.

– Hvis du ikke har solskjerming vil det da komme enormt mye varme inn, men lite ut, sier eksperten.

4 grunner til at solskjerming gjør boligen bedre

Men det finnes løsninger som hindrer at boligen blir altfor varm om sommeren. Ifølge rapporten kan utvendig solskjerming redusere varmeinnslippet til kun 50 watt/m2, som kan bety inntil 12 grader lavere innetemperatur.

– Med utvendig solskjerming kan du enkelt kontrollere både varme- og lysinnslipp, og holde inntil 90 prosent av varmen ute, sier eksperten.

Syvertsen trekker frem flere fordeler med solskjerming.

– Du slipper også å bli blendet samtidig som du har det lyst og trivelig. I tillegg slipper du sjenerende innsyn og kan øke verdien på boligen.

Det finnes flere typer solskjerming – både utvendig og innvendig. Men ønsker du å holde varmen ute, er utvendig solskjerming mest effektivt. Det er særlig to typer solskjerming som er populære for tiden.

– Salget av screens har eksplodert de siste årene, sier Syvertsen.

Screens er en utvendig rullegardin med et nøytralt utseende som skjermer mot innsyn samtidig som den reduserer varmeinnslipp.

Også utvendige persienner er populære. De kan vinkles slik at du fint kan se ut samtidig som persiennene skjermer for solen. Persienner er en god løsning for vinduer på fasader som er spesielt utsatt for sol.

– Folk har vurdert å flytte på grunn av varmen

Av innvendig solskjerming er duette, en gardin med «dobbel» plisséring, spesielt populært, forteller Syvertsen.

– Nesten alle skal ha det nå. Med duette kan du se ut samtidig som du skjermer for innsyn. Dessuten er det svært effektivt mot varmeinnslipp og samtidig trendy, sier han.

Er du usikker på hvilken type solskjerming som er riktig for boligen din, tilbyr Kjells Markiser en uforpliktende konsultasjon.

– Alle konsulentene våre er byggkyndige og eksperter på solskjerming. Alle solskjermingsproduktene er effektive, men noen passer bedre enkelte steder enn andre. Dette vil vi kunne hjelpe deg med.

Syvertsen forteller at solskjerming har økt livskvaliteten til enkelte kunder.

– Vi har mange kunder som har bodd i moderne boliger med strenge krav til varmetap, som har vurdert å selge husene sine på grunn av uutholdelig varme, men hvor solskjerming har gitt behagelig temperaturer på et blunk.

Akkurat nå har vi 30 prosent salg på solskjerming. Les mer om tilbudene her.

Relaterte produkter

Filter
Kategorier:
Tags
#duette #screens utvendig persienner

Etter utfylling av dette skjemaet tar en av våre selgere kontakt med deg for å finne riktig tid for befaring. Når befaringen er gjennomført mottar du et uforpliktende tilbud.

Vennligst velg hva henvendelsen gjelder først.
Tags
#duette #screens utvendig persienner
Filter
Kategorier: