Dette mener interiørekspertene om 2021

Del innlegg:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Hva skjedde det året vi alle plutselig ble sittende mye hjemme? Trendekspertene mener at det definitivt skjedde en del. Vi har trålet interiørmagasin og nettsider og kan fortelle at vi har blitt mye mer opptatt av bærekraftighet i interiørvalgene vi tar. Ting skal også gjerne være smarte og ha mer enn én funksjon. Sterke og glade farger har for alvor gjort sitt inntog og det naturlige og organiske har fått større plass.

Trendekspertene og de ulike interiørmagasinene melder om mye farger og historie. Et kjapt blikk på instagrgamfeeden til de store interiørmagasinene (over) viser også tendensene.

Historie, natur og mer opplevelser inne

Kanskje er det sånn at nå når vi ikke kan ut og reise så mye lenger, så ønsker vi å oppleve mer inne? Historien og tradisjoner har i hvertfall fått mye mer plass inne i hjemmene våre i løpet av 2020 og forventes å bli enda viktigere i 2021. Vi kjøper gjerne gamle møbler og gammelt, godt håndverk som bærer en historie. Mye av grunnen til dette fokuset er nok gjenbrukstrenden som jo har vært aktuell i noen år, og som forventes å forsterkes i 2021. Møblene og bruksgjenstandene bærer også verdier som “varig” og “holdbart” i en tid som ellers er litt usikker – noe som nok oppleves trygt og godt for mange.

Byggom

Mange møbel- og interiørdesignere har hatt god tid i tenkeboksen i 2020 og har kommet opp med møbler og idéer som gjør at du f.eks kan bruke et møbel til flere ting. Det forventes blant annet at vi skal være smarte med plassen og pengebruken i 2021.

© ELLOS – Ellos har fått med seg trenden med polstret interiør. Sjekk teppet og den deilige stolen! |  © JOTUN A/S – Fargene på den luftige blå paletten i modten og, til høyre, den varme, røde jord-paletten.

Myke former – skyer og amøber

Vi vil omgi oss med myke former og materialer i 2021 mener ekspertene. Skyer og former som minner om amøber er plutselig å finne i trendbildet. Og det skal ikke bare se mykt ut – gjerne føles mykt også. Store sofaer som ser ut som store skyer, stoler som er “polstret til tennene” med fluffy materiale og pusete, gode tepper som gir oss følelsen av å gå på skyer.

Ellos kaller deler av årets tendenser Scandinavian blues – forsidebildet på inspo-siden deres fanger opp mye av et som rører seg i trendbildet innen interiør.

Sterke farger/neon

Farger har vært i trendbildet noen år nå, men gjerne i litt mer duse og avdempede former. Nå kommer de helt sterke neontonene og de kraftige fargene – de sistnevnte også i store mengder. Neondetaljer kan du vente deg å se i gardiner, småmøbler og tekstiler i året som kommer, mens på vegg- og takfarge-fronten, finner vi både fler og dypere farger. 2021 blir året hvor vi virkelig velger å gi oss selv litt opplevelser innendørs – og at Jotun sitt 2021 fargekart heter “Rediscover” sier kanskje litt om hva vi forventer at forholdet vårt til verden blir fremover.

Farger fra Jotun sin fargepalett “Rediscover” 2021

Det er alltid lov å føle seg hjemme!

Vårt råd når du vil oppgradere hjemme: Tenk langsiktig når du gjør noe med interiøret – og bruk farger som får deg til å føle deg hjemme. Uansett stil og ønsker; Vi hjelper deg med solskjermingen som passer ditt interiør!

Relaterte produkter

Vi har gleden av å presentere vår nye markisedukkolleksjon med over 160 duker! Her skulle det være noe for enhver smak.
Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.
Ta frem din kreative side og lek deg i vårt designverktøy. Her kan du velge blandt mange forskjellig romtyper, velg veggfarger og finn din favoritt blandt alle våre interørprodukter.
Plisségardiner har meget gode solbeskyttende egenskaper, og beskytter godt mot både varmeinnslipp om sommeren og varmeutslipp om vinteren.
Rullegardiner er en dekorativ og funksjonell form for solskjerming med mange fordeler. Dette er klassikeren som er mer aktuell enn noen gang.

Kontakt oss for gratis befaring og et uforpliktende tilbud

Fylle ut vårt kontaktskjema under så tar vi kontakt med deg for å avtale tidspunkt for en gratis befaring. En av våre konsulenter kommer hjem til deg for å diskutere alternative løsninger, viser deg farge- og materialprøver, og tar nøyaktige mål.

Når dere er enig om en løsning som dekker dine behov, får du et uforpliktende pristilbud. Ved aksept av tilbudet blir produktene spesialprodusert etter dine spesifikasjoner, og deretter blir de levert og montert av en av våre erfarne montører.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Fikk lyst og privat advokatkontor med lamellgardiner

Da Hanne Lilleby for ikke så lenge siden flyttet advokatkontoret sitt til det lyse og åpne lokalet i Gjøvik sentrum, var det blant annet ønsket om mulighet for en privat sfære og det å beholde lyset inn på kontoret som bestemte hva slags solskjerming hun valgte.