En gardin for den norske vinter

Del innlegg:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Vinteren er på vei mot oss i full fart. Hva sier du til en gardin som faktisk kan gjøre hverdagen enklere i denne kalde og mørke tida?

I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på tre ting som gjør at plisségardiner er en smart og elegant solskjermingsløsning i vinter.

Nå som vinteren er på vei mot oss er det mange som ønsker et lunere hjem. Takhengte gardiner kan gjøre underverker i form av varmeisolering, mindre akustikk, samt hyggelig stemning i stua. Men det er mange som synes de er upraktiske eller at de ikke passer inn i boligen. Med det i bakhodet er på tide å introdusere plisségardinen som det ultimate kompromiss: En gardin som er uslåelig på så mange områder, men som er mer anonym ‒ og på mange måter mer elegant.

I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på tre ting som gjør at plisségardiner er en smart og elegant solskjermingsløsning i vinter.

Beholder lyset

Med unntak av persienner og til en viss grad lamellgardiner, har man som regel liten mulighet til å regulere lysinnslippet fra solskjermingsløsningen, slik at når vintersola kommer lavt inn i hjemmet må man enten velge om man skal slippe inn sola for fullt eller, om man skal stenge den helt ute. Plisségardinen melder seg som en hyggelig mellomting: Den stenger ut de tidvis plagsomme solstrålene, men sørger likevel for et godt og hyggelig lysinnslipp.

Plisségardinene stenger sola ute, men bringer lyset inn!

Les om hvordan du fikser akustikkproblemer med plisségardiner

Reduserer varmetap

Hvis du kjøper plisségardinen Duette® får du noen unike egenskaper med på kjøpet. Luftekanaler i gardinen gjør at varmen holder seg inne om vinteren og ute som sommeren. Luftkanalene mellom gardinens inner- og ytterside danner en isolerende barriere, som forhindrer luften å strømme gjennom. Varmen holder seg innendørs om vinteren, og om sommeren gir Duette® Plisségardin deg mulighet til å holde din bolig sval og behagelig.

Plisségardiner kan faktisk redusere varmetapet fra vinduene dine med opptil 46 prosent!

Det doble mønsteret i Duette®-gardinen er isolerende og holder kulda ute på kalde vinterdager.

Reduserer innsyn

Nå blir dagene kortere og kortere, og når det er mørkt ute er det selvfølgelig enklere for naboer og forbipasserende å se inn i boligen din. For noen er løsningen å trekke gardinene hardt igjen og leve innendørs uten utsyn til omverdenen. Men hva gjør du hvis du ønsker å se ut? Med plisségardiner har du stor frihet til å velge et spesifikt område av vinduet du har lyst til å hindre innsyn gjennom. Dra fra toppen og ned, eller dra fra bunnen opp, og plasser plisségardinen der du ønsker skjerming for innsyn.

Du kan justere gardinens plassering, slik kan du skjerme for innsyn uten å mørklegge hele vinduet.

Les også om hvordan plisségardiner kan tilpasses de fleste vinduestyper.

Relaterte produkter

Plisségardiner har meget gode solbeskyttende egenskaper, og beskytter godt mot både varmeinnslipp om sommeren og varmeutslipp om vinteren.
Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.

Kontakt oss for gratis befaring og et uforpliktende tilbud

Fylle ut vårt kontaktskjema under så tar vi kontakt med deg for å avtale tidspunkt for en gratis befaring. En av våre konsulenter kommer hjem til deg for å diskutere alternative løsninger, viser deg farge- og materialprøver, og tar nøyaktige mål.

Når dere er enig om en løsning som dekker dine behov, får du et uforpliktende pristilbud. Ved aksept av tilbudet blir produktene spesialprodusert etter dine spesifikasjoner, og deretter blir de levert og montert av en av våre erfarne montører.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Slik skjermer du skråvinduene

I dag er det svært populært med store skråvinduer, spesielt i stuer. Men med tanke på solskjerming kan skråvinduer by på utfordringer. Både plisségardiner og lamellgardiner kan konstrueres for oppsett i skråvindu.

Fra badstue til svale rom

– Det var rett og slett ikke mulig å være her inne, forteller Harald om de første månedene de tilbrakte i det nye huset.