To enkle tiltak økte bokvaliteten hos Hilde og Harald

Publisert: 02.22.17 / Skrevet av: Designer og blogger Sarah Engan Johansen

– Løsningen vi til slutt valgte har gitt oss solskjermingen vi trengte og samtidig flott utsyn, men lite innsyn, forteller Harald.

Duette-gardinene går ton-i-ton på kjøkkenet.

Hilde og Harald Glæserud bor i et flott, nytt hus på Bøverbru. Huset har store vindusflater med mye lys inn. Paret ønsket å beholde utsikten ut, men skjerme for innsyn. I tillegg ønsket de å begrense varmen som blir generert av sollyset i sommerhalvåret.

I andre etasje har de store, fantastiske vinduer som åpner huset opp mot naturen og slipper inn en flom med lys. Her genereres det også mye varme.

Diskrete zip-screens på fasaden.

 


Slik løste Hilde og Harald innsyn/lys/varme-utfordringen

Duettegardinene i lyse og behagelige farger bidrar med rolige fargeinnslag i hjemmet. Gardinene kan kjøres opp nedenifra og ned ovenifra, så paret kan bestemme om de ønsker å minimere innsyn eller sol – eller begge deler. Gardinene har meget solbeskyttende egenskaper og bidrar også til mindre varmetap på vinteren. og innfelles i karmen, med skjulte opptrekkstråder.

De store vinduene i andre etasje har fått zip-screens på utsiden. De er integrert fint i fasaden og tåler vind opp til 32 m/s. I tillegg er de meget effektive med tanke på å redusere varmeinnslipp samtidig som de gir bra utsyn.


Duette-gardinene slipper et behagelig lys inn i stuen til familien Glæserud

Hilde og Harald forteller om effektiv solskjerming mot vest, blant annet under middagsselskaper i det som har blitt et lunt og hyggelig hjem. Paret er meget fornøyd med resultatet; Solskjermingen har rett og slett satt prikken over i’en i boligen – både interiør- og eksteriørmessig.