Fra badstue til ekstra stue med screen

Del innlegg:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

En mer en fem meter bred screen forvandlet uteplassen fra badstue til ekstra stue for familien Henriksen/Storsveen.

Karin Henriksen og Øystein Storsveen nyter sola på terrassen, men er glad for at den store screenen skjermer sittegruppa bakerst.

Da Karin Henriksen og Øystein Storsveen planla leiligheten i et nybygg på Raufoss, sto store stuevinduer mot en stor terrasse høyt på ønskelista.

– Vi skjønte fort at det ville bli både hett i stua og masse gjenskinn på TV’n med store vinduer mot sørvest, forteller Storsveen. De hadde allerede doble plissegardiner innvendig, men bestilte etter hvert også en screen til terrassen.

Om fotografen kan se Karin og Øystein gjennom screenduken, er det null sikt den andre veien så lenge det er lysere ute enn bak duken. Dermed er du skjermet både mot sola og innsyn fra naboer.

Screen ga et ekstra rom

Terrassen er stor, og det ville ikke være mulig å solskjerme hele plassen. Men det overbygde området nærmest vinduene, var som skapt for screen, der taket hviler på to søyler.

– Som de fleste andre, var vi mye hjemme sommeren 2020. Dette var før vi fikk screenen og det var utrolig varmt inne i sofakroken da sola stekte. Screenen ble montert i september, og denne sommeren er det en helt annen verden. Nå føler vi at vi har fått et ekstra rom i huset, sier Øystein Storsveen.

Mer enn bare solskjerming

Paret bestilte solskjerming, men fikk mer enn de hadde forventet.

– Det er utrolig lunt bak skjermen når det er litt kjølig ute. Men jeg har også oppdaget at på solrike, men ikke veldig varme dager, fungerer screenen perfekt som en solvegg, sier samboer Karin og sikter til hvordan solvarmen som hindres i å trenge gjennom skjermen nærmest blir magasinert opp på utsida.

Godt i skyggen om sola steker utenfor screenen.

Terrassevarmer

Karin og Øystein har sørget for at utestuen kan brukes i minst tre årstider. I tillegg til screen har de også to terrassevarmere i taket over sittegruppa.

Smartstyring og hinderkontroll

Hinderkontroll (funksjonen protect) gjør at motoren stopper hvis en hindring er i veien for duken. Det gjør at duken ikke rulles ut ukontrollert, og det beskytter mot eventuelle klemskader.

Bestiller du screen med Somfys motorer for fjernkontroll eller appstyring, er hinderkontroll standard på alle modeller. Med Somfy kan solskjermingen også snakke med smarte løsninger fra blant annet Google og Apple.

– Vi valgte av diverse årsaker en løsning uten hinderkontroll. Vi ser at det hadde vært veldig bra å ha den funksjonen, spesielt når man bruker screen som sol- og vindskjerm ute på terrassen, slik vi har gjort. Det er fort gjort at stoler, eller bikkja for den saks skyld, blir i veien, sier Øystein Storsveen.

Relaterte produkter

Kontakt oss for gratis befaring og et uforpliktende tilbud

Fylle ut vårt kontaktskjema under så tar vi kontakt med deg for å avtale tidspunkt for en gratis befaring. En av våre konsulenter kommer hjem til deg for å diskutere alternative løsninger, viser deg farge- og materialprøver, og tar nøyaktige mål.

Når dere er enig om en løsning som dekker dine behov, får du et uforpliktende pristilbud. Ved aksept av tilbudet blir produktene spesialprodusert etter dine spesifikasjoner, og deretter blir de levert og montert av en av våre erfarne montører.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Ta et miljøvennlig valg når du kjøper solskjerming!

Det skal være lett for deg å velge miljøvennlig og bærekraftig når du kjøper produkter fra Kjells Markiser. Her får du en liten guide på hva du som forbruker gjør når du kjøper et produkt fra oss. Videre er det også valg du kan ta, for å gjøre en enda større forskjell for miljøet og fremtiden.

Koselig hjem med farger

I en skråning med god utsikt over Mjøsa finner du huset til familien Moreno på tre, snart fire personer. Vaida forteller at farger på interiøret er viktig når hun innreder hjemme.