Gode tips til vedlikehold av markiser

Del innlegg:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Det er ikke vanskelig å holde markisene rene og pene. Dette må du huske på.

Det er ikke vanskelig å holde markisene rene og pene. Dette må du huske på:

  • Snøfall kan tynge og skade markisen, så rull den inn når den ikke er i bruk om vinteren. Pass også på eventuelle snøras fra taket.
  • Markisen bør få tid til å tørke før den rulles inn. Ruller du den inn mens den er våt bør den rulles ut for å tørke innen et par dager.
  • I skiftende temperaturer kan kondensen mellom duklagene fryse. Dette kan virke som «lim» og hindre markisen i å rulle ut. Du bør ikke ha på automatisk styring under slike forhold.

Se vårt utvalg av markiser her.

vedlikehold-markiser
Markiser skal holde gjennom vær og vind i mange år, så ta godt vare på dem!

Slik rengjør du markisene enkelt

  • Du bør vaske markiseduken et par ganger i året: Før og etter sommersesongen.
  • Bruk bare mildt såpevann og vask markiseduken for hånd. Zalo er perfekt. Ikke bruk sterke vaskemidler til dette; da vil duken måtte impregneres på nytt. Bruk gjerne en oppvaskkost for å fjerne flekker.
  • Rammene må også vaskes like ofte som duken. Bor du på et værutsatt sted bør du vaske oftere, klimaet vil være en påkjenning for rammeverket.
  • Bruk teflonspray eller lignende for å smøre bevegelige deler av markisen.
  • Motorstyrte markiser bør etterjusteres etter en stund. Duken vil kunne strekke seg opp til 10 centimeter, slik at innerste endestopp på motoren vil flyttes stadig lengre ut.
  • Du bør bytte markiseduk ca. hvert 8. til 10. år. Markiser har en levetid på inntil 20 år.

Vi har flere gode råd om rengjøring og vedlikehold av våre markiser her.

Relaterte produkter

Her får du et godt inntrykk av hvordan terrassemarkisen blir på huset ditt. Se hvordan de ulike fargene på på duken endrer helhetsinntrykket.
Vi har over 160 duker i vårt hovedsortiment, og kan skifte duk på alle markiser.
Classic er med sitt eksklusive skrog og høye frontskinne en svært elegant markise.
En liten og nett terrassemarkise som takket være et smart beslag kommer nærmere veggen enn andre modeller. Dette er en stilfull og diskret markise for den kresne.

Kontakt oss for gratis befaring og et uforpliktende tilbud

Fylle ut vårt kontaktskjema under så tar vi kontakt med deg for å avtale tidspunkt for en gratis befaring. En av våre konsulenter kommer hjem til deg for å diskutere alternative løsninger, viser deg farge- og materialprøver, og tar nøyaktige mål.

Når dere er enig om en løsning som dekker dine behov, får du et uforpliktende pristilbud. Ved aksept av tilbudet blir produktene spesialprodusert etter dine spesifikasjoner, og deretter blir de levert og montert av en av våre erfarne montører.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Fikk lyst og privat advokatkontor med lamellgardiner

Da Hanne Lilleby for ikke så lenge siden flyttet advokatkontoret sitt til det lyse og åpne lokalet i Gjøvik sentrum, var det blant annet ønsket om mulighet for en privat sfære og det å beholde lyset inn på kontoret som bestemte hva slags solskjerming hun valgte.

Fra badstue til svale rom

– Det var rett og slett ikke mulig å være her inne, forteller Harald om de første månedene de tilbrakte i det nye huset.