Inn- eller utvendig solskjerming?

Del innlegg:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Innslipp av naturlig lys er noe av det viktigste når Prognosesenteret spør boligeiere hva de vil prioritere neste gang de skal kjøpe en ny bolig.

Innslipp av naturlig lys er noe av det viktigste når Prognosesenteret spør boligeiere hva de vil prioritere neste gang de skal kjøpe en ny bolig. Det betyr i mange tilfeller at de ønsker seg flere eller større vinduer. Naturlig lys har en rekke positive effekter for oss mennesker, men ulempene er også tilstede.

Sollyset kan fort gjøre at blir veldig varmt innendørs, det vil kunne være sjenerende om du skal se på TV eller sitte foran PC-en og i sommerhalvåret kan det bli så mye lys at du sliter med å få sove om kvelden. Det er da solskjerming kommer inn i bildet, men skal du velge inn- eller utvendig?

 
Valgene er mange når man skal velge solskjerming. Hva er riktig for deg?

I valget mellom ut- eller innvendig solskjerming, bør du i hovedsak tenke på hva du vil skjerme deg for. Er det først og fremst varmen fra solen du vil stoppe, er utvendig solskjerming det beste valget. Det er jo tross alt mest effektivt å stoppe varmen før den kommer inn i huset.

Utvendige persienner kan for eksempel stoppe opp til 90 % av sollyset – det har mye å si for innendørstemperaturen.

 
Her er utvendige persienner brukt for å få bukt med varmen fra solen som skinner inn vinduet

Hvis behovet først og fremst er å skjerme for sterkt sollys eller begrense innsyn utenfra, får du en vel så god løsning med å velge innvendig solskjerming.

 
Duette er et godt valg for å få et moderne og elegant preg på interiøret

Skal du ha utvendig solskjerming, kan du blant velge mellom zip screens, markiser og utvendige persienner. Når det kommer til innvendig solskjerming, går det hovedsakelig i rullegardiner, lamellgardiner, plissé-/duettgardiner og persienner.

For både inn- og utvendige løsninger kan du velge mellom ulike typer styring og automatikk, for at solskjermingen styres av sol, vind, regn eller temperatur. Det er ofte også mulig å koble solskjermingen til ulike smarthussystemer.

Relaterte produkter

Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.
Plisségardiner har meget gode solbeskyttende egenskaper, og beskytter godt mot både varmeinnslipp om sommeren og varmeutslipp om vinteren.
Zip screens er ekstra effektive i værutsatte områder med sitt glidelåssystem som gir maks stabilitet. Disse tåler vind opptil liten storm (24,4 m/s).
Våre 50 mm utvendige persienner har brede lameller som effektivt stopper varmen før den kommer inn i rommet. Leveres med en innebygd vindlås.
Lamellgardiner kan brukes både som dekorasjon, romdeler og solskjerming og er loddrett eleganse med god funksjon for store vinduer.

Kontakt oss for gratis befaring og et uforpliktende tilbud

Fylle ut vårt kontaktskjema under så tar vi kontakt med deg for å avtale tidspunkt for en gratis befaring. En av våre konsulenter kommer hjem til deg for å diskutere alternative løsninger, viser deg farge- og materialprøver, og tar nøyaktige mål.

Når dere er enig om en løsning som dekker dine behov, får du et uforpliktende pristilbud. Ved aksept av tilbudet blir produktene spesialprodusert etter dine spesifikasjoner, og deretter blir de levert og montert av en av våre erfarne montører.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Slik velger du riktig persienne

Persienner kan fjerne mye lys dersom du ønsker det og opp til 90% av varmeinnslippet, samtidig som du faktisk beholder mye av lyset inn. Se hva du bør tenke på når du velger persienne:

Slik velger du riktig farge på solskjermingen

Solskjerming er en investering, så det er fullt forståelig at mange velger hvite og grå alternativer fordi man er redd for å gå lei fargen over tid. Like vel er det også noe med at man kanskje ikke skal la frykten for å bli lei av en farge vinne over muligheten til å skape et hjem med identitet og karakter?