Interiørgardiner til soverommet for de fire årstider

Del innlegg:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Hva ønsker du av interiørgardinene på soverommet? En lystett gardin som stenger den lyse sommernatta ute? Eller en fleksibel gardin som lar deg nyte dagslyset, men samtidig skjerme for innsyn når det blir mørkere både morgen og kveld?

Tenk deg om når du investerer i solskjerming og interiørgardiner av god kvalitet; ikke vurder bare hva du trenger akkurat nå, men hvilke funksjoner du ønsker av produktet året gjennom.  

Det beste eksempelet her er soverommet. Vi bor i et land der det lyst store deler av døgnet om sommeren, og mørkt store deler av døgnet midt på vinteren. Hva skal du velge da?  

Plissegardiner kan fås i ulike tetthetsgrad – alt etter hvor mørkt du ønsker å ha det i rommet.

Duette

Vi går rett på anbefalingen og tar forklaringen etterpå: Duette doble plissegardiner er faktisk den interiørgardinen som oppfyller alle ønskene nevnt øverst i saken. Med black out-tekstil vil den gi et betydelig mørkere soverom, og den har også fleksibiliteten til plissegardinen som lar deg skjerme den delen av vinduet som du ønsker. 

Isolerer mot kulde – og sol

Den tredje funksjonen er den isolerende egenskapen til luften mellom de to tekstillagene. På vinteren bidrar til Duette til mindre kald luft fra vinduet (kaldras), mens den på sommeren redusere varmeinnslippet fra sommersola med inntil 50 prosent, hvis du velger en mørkleggende duk som passer godt på soverommet. 

Duette gir mykt og behagelig lys på soverommet, og kan enkelt betjenes med én hånd uten snorer. Definitivt en av de bedre løsningene for soverom.
Delikat med solskjerming som matcher resten av rommet.

For deg som vil ha litt flere alternativer, ser du hvilke funksjoner de ulike aktuelle produkter har:  

Hvilke produkter lar deg slippe inn dagslys, men hindre innsyn?

Plissegardiner er fleksible interiørgardiner som kan dekke akkurat den delen av vinduet som du ønsker. La for eksempel plissegardinen dekke bare nederste del av soveromsvinduet for å hindre hindre innsyn og samtidig slippe inn dagslys eller nyter stjernehimmelen. 

Hvis huset varmes opp av en stekende sol på sommeren, er det mest effektive utvendig solskjerming. Screens (utvendige rullegardinerhar duk perforert med små hull som er små nok til at energien fra sola stoppes, men store nok til at dagslys slipper inn. Du kan stå inne og se ut, mens innsynet fra naboer og andre på litt avstand fra huset er redusert. Screens gir deg altså både effektiv solskjerming og utsyn. 

Innvendig Zip Screens
Zip Screens sett fra innsiden

Hvilke produkter gir deg mørkt soverom uansett årstid?

Et mørklagt soverom er bra for søvnen, uansett om det er den lyse sommernatta eller gatelys vinterstid som truer med å lyse gjennom vinduene. Her ser du hvilke produkter som kan stenge lyset ute:  

  • Mens enkle plissegardiner slipper gjennom en del lys, vil den doble varianten Duette gi deg et betydelig mørkere rom hvis du velger såkalt black out–tekstil og sideskinner.
  • Lamellgardiner og innvendige persienner, i henholdsvis tekstil og plast vil med mørke farger slippe inn vesentlig mindre lys. 
  • Rullegardiner kan være tilnærmet lystette uansett om de er svarte eller hvite.  
  • Utvendige persienner er et godt alternativ hvis sommersola varmer opp soverommet. Persiennene kan stenges helt og mørklegge rommet. 
Persienner er klassikeren som aldri går av moten.

Utvalget er stort, og valget er ditt utfra smak, behov og budsjettTrenger du hjelp med å sortere ønsker, muligheter og løsninger, ta kontakt med oss for en uforpliktende prat! 

Relaterte produkter

Kontakt oss for gratis befaring og et uforpliktende tilbud

Fylle ut vårt kontaktskjema under så tar vi kontakt med deg for å avtale tidspunkt for en gratis befaring. En av våre konsulenter kommer hjem til deg for å diskutere alternative løsninger, viser deg farge- og materialprøver, og tar nøyaktige mål.

Når dere er enig om en løsning som dekker dine behov, får du et uforpliktende pristilbud. Ved aksept av tilbudet blir produktene spesialprodusert etter dine spesifikasjoner, og deretter blir de levert og montert av en av våre erfarne montører.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene