fbpx

Kvalitet er bra for lommebok og miljø

Del innlegg:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Når du investerer i nye interiørgardiner, sørg for at du kjøper god kvalitet. Å kjøpe noe du må skifte etter kort tid er verken bra for lommeboka eller miljøet

En slapp plissegardin hvor foldene har mistet spensten og det hele ser ut som en rynkete duk er et trist syn, det samme er gardiner som mister mye av fargen etter en sommer i sola. Eller hva med et snorsystem som henger seg opp etter noen måneders bruk?

Interiørgardiner er som de fleste andre produkter; om du vil ha det billig, får du tak i det. Men kvaliteten er ofte deretter. Om du verdsetter kvalitet og brukeropplevelse, ta en kikk på «sjekklista» i denne saken.

Bærekraft er kvalitet

Med dagens klimautfordringer kjøper vi ikke bare et produkt, vi får også med på kjøpet bevisstheten rundt hvor mye eller lite produktet påvirker miljøet. Som sertifisert Miljøfyrtårn er Kjells Markiser bevisst på bærekraft i alle ledd av produksjon, salg og transport.

Kvalitet er bærekraft

Vi mener at miljøfokus er et kvalitetstegn. Samtidig er kvalitet bærekraft i seg selv, fordi produkter av god kvalitet holder lenger. Det at du slipper å kjøpe nye gardiner annet hvert år fordi de du har ikke fungerer, skaper mindre avfall og reduserer kostnadene ved stadig økt produksjon. Vi lever i et velstandssamfunn, men det bør ikke bety at vi kjøper stadig mer. I stedet burde det bety at når vi unner oss noe, sørger vi for å kjøpe produkter som varer.

Sjekkliste #1 Plissegardiner

Foldene i plissegardiner skal tåle gjentatte bevegelser der gardinen blir presset sammen og trukket ut. De bør faktisk også tåle å bli vasket (om selve materialet er laget for vask) uten at foldene mister formen. Hvis foldene ikke holder formen, vil gardinen se slapp ut eller «bule ut» når du trekker den opp.

Sjekkliste #2 Fargeekte tekstiler

Ingen tekstiler får så mye «juling» fra sola som interiørgardiner du henger opp som solskjerming i sør- og vestvendte vinduer. Det krever at stoffet er fargeekte, uten å bli bleket av UV-strålene fra sola.

Sjekkliste #3 Snorer og betjening

De fleste produsenter lar deg velge mellom mange typer manuell betjening, det være seg klassisk snortrekk eller snorløs betjening. Uansett skal de små, bevegelige delene, hjulene og snorene tåle mye bevegelse, også fra uvørne barnehender.

Relaterte produkter

Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.
Plisségardiner har meget gode solbeskyttende egenskaper, og beskytter godt mot både varmeinnslipp om sommeren og varmeutslipp om vinteren.
Lamellgardiner kan brukes både som dekorasjon, romdeler og solskjerming og er loddrett eleganse med god funksjon for store vinduer.

Kontakt oss for gratis befaring og et uforpliktende tilbud

Fylle ut vårt kontaktskjema under så tar vi kontakt med deg for å avtale tidspunkt for en gratis befaring. En av våre konsulenter kommer hjem til deg for å diskutere alternative løsninger, viser deg farge- og materialprøver, og tar nøyaktige mål.

Når dere er enig om en løsning som dekker dine behov, får du et uforpliktende pristilbud. Ved aksept av tilbudet blir produktene spesialprodusert etter dine spesifikasjoner, og deretter blir de levert og montert av en av våre erfarne montører.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Derfor var valget om utvendig persienner enkelt

Motoriserte utvendig persienner ble løsningen. Det er ingen synlige snorer, kun en fjernkontroll for å styre persiennene. Lamellene gir god solskjerming samtidig som de beholder utsikten fra sofaen i stuen.

Løftet boligen med plisségardiner

Gjennom hele huset har familien på fem blant annet tatt i bruk mye plisségardiner – med litt forskjellig form og funksjon etter romtype og behov. I noen av rommene var det aktuelt med mørklegging. Andre steder var det viktigere å skjerme for sol og innsyn.