Terasserommet – mulighetene

Del innlegg:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Utestue, hagestue, paviljong, pergola, lysthus, vinterhage - det finnes mange måter å få en uteplass som inviterer til uteliv selv om ikke vær og temperatur gjør det.

Nyt komforten ved å ha tak over uteplassen

Utesesongen kan strekkes i begge retninger med en av de overnevnte løsningene. Allerede tidlig på våren når solstrålene begynner å varme litt i kinnene vil en skjermet uteplass øke lysten til å sette seg ut, spise måltid ute osv. Ved hjelp av varmelamper vil det også være fristende å bruke uteplassen til langt utpå høsten. Og ikke minst vil skjerming for solen gjøre plassen til et yndet sted i sommervarmen.

 

Hva må til?

Har du en hyggelig terrasse er du langt på vei. Kanskje er det for varmt å sitte der om sommeren, eller åpent og trekkfullt på kjøligere dager. Da er det ikke så mye som skal til for å øke komforten og bruksverdien på uteplassen. Et tak og en vegg definerer uteplassen og gjør den lunere eller svalere – alt etter årstid.

Les om raskeste vei til lunere uteplass her.

Takløsninger

Et tak kan være en terassemarkise, pergolino eller pergola. Her kommer det an på hvor solid du ønsker løsningen.

  • Terassemarkisen kjenner de fleste til. Den er fastmontert på vegg, kan kjøres ut manuelt eller ved hjelp av motor. Den tåler lett regn og vind, men bør kjøres inn etter bruk. Les mer om terassemarkisen her
  • Pergolino er mer solid enn en vanlig terassemaskise. Den har solid ramme ut fra veggen til fastmontert bein i bakken som gjør den stabil i vind og vær. Slik kan du la den stå ute og skjerme utemøbler, puter og tekstiler for regn og vær hele sommeren. Her kan du fint kombinere med screens som levegg for ytterligere skjerming og komfort. Les mer om Pergolino her
  • Pergola er valget om du ønsker et moderne design og en eksklusiv løsning. Konstruksjonen kan monteres i vegg, med takbraketter sammen med to bein i bakken eller frittstående. Taket kan være av dukmateriale som er vannavisende eller om du ønsker mer muligheter for å veksle mellom sol skygge kan taket fås i aluminiumslameller. De kan vinkles slik du ønsker for optimal komfort. Pergolaen kan fås med sidevegger for den komplette utestuefølelsen. Les mer om  Pergola her.

 

Drømmer du om en lun uteplass? Ta kontakt – vi hjelper deg gjerne med å finne den beste løsningen for deg.

Relaterte produkter

Pergolino er vår klassiske pergolamarkise som gir deg en definert uteplass og skjermer for både sol og regn.
Vi kan også tilby flere andre typer eksklusive pergola eller paviligjon modeller som over Melano.
En liten og nett terrassemarkise som takket være et smart beslag kommer nærmere veggen enn andre modeller. Dette er en stilfull og diskret markise for den kresne.

Kontakt oss for gratis befaring og et uforpliktende tilbud

Fylle ut vårt kontaktskjema under så tar vi kontakt med deg for å avtale tidspunkt for en gratis befaring. En av våre konsulenter kommer hjem til deg for å diskutere alternative løsninger, viser deg farge- og materialprøver, og tar nøyaktige mål.

Når dere er enig om en løsning som dekker dine behov, får du et uforpliktende pristilbud. Ved aksept av tilbudet blir produktene spesialprodusert etter dine spesifikasjoner, og deretter blir de levert og montert av en av våre erfarne montører.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Start planleggingen tidlig!

Det finnes flere gode grunner til å begynne med planleggingen av sesongens solskjerming allerede nå. Under følger noen gode grunner til at vi mener at «jo før, jo bedre» er en god leveregel for solskjerming.