Pergola - solskjerming med historisk sus | Kjells markiser
Se alle produkter
Lukk

Utvendig solskjerming

Våre utvendige solskjermingsløsninger er stilrene produkter som lekkert integreres i fasaden. Du beholder godt utsyn og lys, selv om varmeinnslipp og innsyn reduseres.

Innvendig solskjerming

Våre innvendige solskjermingsprodukter er dekorative og funksjonelle, og sparer energi både sommer og vinter. Varmen holdes ute når det er varmt, og varmeutslippet reduseres når det er kaldt.
Prøv gjerne vårt designverktøy hvor du kan designe ditt eget rom med farger, tilbehør og ønsket solskjerming.

Garasjeporter

Våre garasjeporter har hele skinnesystemet installert på en unik måte bak garasjeåpningen. Gir full bruk av portåpningens bredde, og maksimerer det tilgjengelige arealet i og utenfor garasjen.

 

Pergola – solskjerming med historisk sus

Publisert: 22.06.20 / Skrevet av: Kristine

Pergola er en konstruksjon kjent tilbake fra før romertiden. Fra reisverk med bjelker «kledning» med vinranker eller rosebusker, har pergolaen utviklet seg med moderne arkitektur. Nyheten er Hera Zip som kombinerer pergolaens solide konstruksjon med festesystemet fra Zip screens.

Mer om pergolaens historie kan du lese om lengre ned i denne artikkelen, men først konsentrerer vi oss om uteplassen din under årets sommer.

En pergola er enkelt sagt en markiseduk med egen konstruksjon. Den kan som en terrassemarkise fungere som en forlenger av stua ved at terrassen får tak, eller den kan stå som en frittstående konstruksjon i hagen.

Pergolino frittstående: En moderne pergola kan være veggmontert eller frittstående i hagen. Her en Pergolino fra Kjells Markiser

Les også: Pergolino – hva og hvordan?

En uteplass skjermet for sol, regn – og vind

Med pergola får du en uteplass som kan brukes nesten uansett vær. Solid dukstramming sørger for at takduken tåler en god del vind, men skulle været bli for voldsomt, vil vindautomatikk kunne sørge for at duken trekkes inn. Du velger selv om du vil ha manuell eller motorisert betjening av pergolaen.

Ønsker du en løsning som også gir deg bedre ly for vinden, eller nysgjerrige naboer, kan pergola kombineres med zip screen som levegg i matchende farger og materiale.

Flatt eller hellende tak

En pergola kan settes opp med flatt tak, eller med helling utover. Mens mange synes flate konstruksjoner er finest, få du noen praktiske fordeler ved et hellende tak ved at regnvann vil renne av av seg selv.

Hera Zip

Nyheten Hera zip har som navnet tilsier en takduk med samme konstruksjon som Zip screens; duken går i et «glidelåsmønster» som sammen med et unikt dukstrammesystem gir stram duk uansett posisjon. Det fine med Hera Zip er at den kan monteres på din gamle pergolaramme, under forutsetning at helningsgraden er på mer sju grader.

Les også: Hurra for uterommet!

En pergola med rosebusker fra Kew Gardens i England. (Bilde: Wikimedia Commons)

Pergolaens historie

Det eldste bildet vi vet om av en pergola er fra den berømte Nilmosaikken fra Palestrina, en 25 kvadratmeter stor golvmosaikk fra hellenistisk tid (ca 200 år før Kristi fødsel). Navnet pergola kommer fra latinsk og italiensk og betyr fritt oversatt «overheng». Ordet ble først brukt i engelsk tale på 1600-tallet og beskrev en gangveg eller et sitteområde, overdekket ved hjelp av stolper og takkonstruksjoner som gjerne var dekket av løvverk, for eksempel rosebusker.

Nederst i dette utsnittet av den over 2000 år gamle Nilmosaikken fra Palestrina ser vi fire damer slappe av i skyggen under en pergola. (Bilde: Alte Museum, Berlin)

Pergolino for fleksibel bruk

I moderne arkitektur er pergolaen en takkonstruksjon som kan bestå av ulike materialer, og ofte med faste tak. Pergolino fra Kjells Markiser har imidlertid markiseduker som tak, for fleksibel bruk. Riktignok har vi perioder på sommeren da vi trenger skygge fra den stekende sola, mens det i litt kjølige perioder er godt å nyte den sola som er.

Relaterte produkter

Filter
Kategorier:
Tags
#pergola pergolino

Etter utfylling av dette skjemaet tar en av våre selgere kontakt med deg for å finne riktig tid for befaring. Når befaringen er gjennomført mottar du et uforpliktende tilbud.

Vennligst velg hva henvendelsen gjelder først.
Tags
#pergola pergolino
Filter
Kategorier: