Rolf forklarer: Duette® og plissé - hva er hva? | Kjells markiser
Se alle produkter
Lukk

Utvendig solskjerming

Våre utvendige solskjermingsløsninger er stilrene produkter som lekkert integreres i fasaden. Du beholder godt utsyn og lys, selv om varmeinnslipp og innsyn reduseres.

Innvendig solskjerming

Våre innvendige solskjermingsprodukter er dekorative og funksjonelle, og sparer energi både sommer og vinter. Varmen holdes ute når det er varmt, og varmeutslippet reduseres når det er kaldt.
Prøv gjerne vårt designverktøy hvor du kan designe ditt eget rom med farger, tilbehør og ønsket solskjerming.

Garasjeporter

Våre garasjeporter har hele skinnesystemet installert på en unik måte bak garasjeåpningen. Gir full bruk av portåpningens bredde, og maksimerer det tilgjengelige arealet i og utenfor garasjen.

 

Rolf forklarer: Duette® og plissé – hva er hva?

Publisert: 27.10.17 / Skrevet av: Sarah Engan Johansen
Det er lett å gå ser litt vill i de utallige mulighetene med tanke på gardin- og duktyper. Hos gardinprodusenten til Kjells Markiser er Rolf ekspert og gir oss en rask innføring i hva som er hva.

Plissé

– Plisségardinen er på mange måter den aller enkleste gardinvarianten, forteller Rolf og viser oss en prøve. Denne gardintypen består kun av én plissert gardin, med synlige huller til tråden som betjener gardinlengden.

Grunnet hullene vil gardinen naturlig nok ikke være det mest naturlige valget til mørklegging. Plissé velges ofte for å pynte opp eller dempe sterkt lys som kommer inn.

– Stofftypene som brukes til de ordinære plisségardinene våre er også laget i en kvalitet som er lett å printe på, fortsetter Rolf, og tar frem noen prøver. Det vil si at dersom man ønsker det, kan man få gardiner med akkurat det printet og mønsteret man ønsker.

Alle stoffene til både plissé og Plissé Duette®-gardinene er antistatiske, og i tillegg kan du få dem med dustblock (som gjør dem støvavstøtende). Eller om du er redd for sprut eller matsøl på dem; smussavvisende overflater. Rolf Skisserer scenarioer i barnefamilier hvor ketchup og kakao flyr veggemellom, slik at vi raskt skjønner verdien av funksjonaliteten.

Duette® Plissé

Duette® Plissé-gardinene er satt sammen av to plisserte gardinlengder, som gjør at betjeningstråden ikke synes. Gardinene leveres også med stoff som er godt egnet til bruk i forhold til mørklegging. Den kan også leveres med en metallisk innmat som fungerer som et godt virkemiddel i forhold til varme og trekk fra vinduene.

Som med plissé-gardinen får du også denne typen med ulik dybde på brettene og kan dermed bruke mønsterdybden som et virkemiddel i rommet.

– I et funkishus med store vindusflater fungerer for eksempel denne typen med veldig brede brett veldig bra, forteller Rolf og viser oss den aller bredeste varianten.

Farger

Han forteller at stofftypene på Duette®-gardinene ikke er fult like fargesterke som den ordinære plisségardinen. Inntrykket av farge er derfor litt dusere på denne gardintypen. Helt til slutt kommer han med et generelt tips til de som skal se på plissé og Duette®-gardiner.

– Hold alltid gardinen eller stoffprøven opp mot lyset når du bestemmer deg for farge. Og lån gjerne fargeprøver med deg hjem. Når gardinen møter lyset får du nemlig et helt annet og lysere inntrykk av fargen enn når du ser den sammenbrettet.

Relaterte produkter

Filter
Kategorier:
Tags
#duette #plissegardiner ekspert forskjellen plisse Plissegardin

Etter utfylling av dette skjemaet tar en av våre selgere kontakt med deg for å finne riktig tid for befaring. Når befaringen er gjennomført mottar du et uforpliktende tilbud.

Vennligst velg hva henvendelsen gjelder først.
Tags
#duette #plissegardiner ekspert forskjellen plisse Plissegardin
Filter
Kategorier: