Skap deg en oase på terrassen

Del innlegg:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Har du eller planlegger du en utestue med markiser, pergola eller screens? Her får du tre tips til hvordan du får enda mer ut av terrassen din.

En uteplass hvor du kan trives i både stekende sol, på kjøligere kvelder eller om det kommer litt regn, gir ekstra verdi til enhver bolig. Vårt tips er å bruke ledige stunder til å ramme inn terrassen med grønne planter for å gjøre uteplassen ekstra lun og koselig. Vi tror du vil se at du får en perfekt kontrast mellom Kjells stilrene solskjerming og det frodige i grønne planter som du velger etter din smak.

Hvordan skal du så innrede uteplassen?

Ved å velge planter som passer til klimaet i ditt område, kan du ramme inn uteplassen som en grønn oase.

Hva vil du se innefra?

Har du store vinduer ut mot uteplassen, tenk på hva du plasserer inn mot vinduet. Kanskje er det ikke her du skal ha sofaen med høy rygg, men kanskje heller noe grønt til å dekorere?

Gruppering av møbler og planter gjør uterommet spennende med ryddig.
Nyt utsikten med behagelig temperatur under markisen og trivelig stemning med planter.

Sjekk med ekspertene

Oppsøk et hagesenter eller andre med peiling. De kjenner klimaet i ditt område, og du kjenner sol- og værforholdene på egen uteplass. Sammen vil dere kunne finne planter som vil trives hos deg.

Er du helt grønn, gå for trygge sommerblomster. Er det mer enn nok sol i et hjørne av uteplassen, hvorfor ikke prøve deg på tomatplanter?

La deg inspirere av bruken av farger, blomster og planter for å skape din egen oase på terrassen.

Samle planter i grupper

Plant store planter i en kasse eller samle flere krukker i grupper. Dette gir et frodig uttrykk, samtidig slipper du å ha planter «litt over alt».

En pergola gir et definert uterom og vakre omgivelser kombinert med planter og møbler.

Helårs uteplass?

En uteplass trenger ikke være forbeholdt kun sommerhalvåret. På vinteren kan den brukes for eksempel med en bålpanne i stedet for grillen. Da kan du vurdere en basis av vintergrønne planter ved uteplassen som barlind eller buksbom.

Blir det for trangt?

Har du planlagt en uteplass og markiser eller pergola etter hvor mye plass du trenger til hagemøblene, kan det fort blir trangt om du skal gruppere masse planter her og der i tillegg. Om du har terrassen på bakkenivå, kan du selvsagt lage en ramme rundt uteplassen i stedet for å bruke selve plassen. Har du veranda i blokk eller leilighetsbygg, kan du gjøre mye med balkongkasser eller plantekasser.

Relaterte produkter

Veggmontert Pergolamarkise med ben og tverrstolpe. Kombinasjonen zip og unikt dukstrammesystem med belte, bevarer stram duk uansett posisjon.
Pergolino er vår klassiske pergolamarkise som gir deg en definert uteplass og skjermer for både sol og regn.
Nova terrassemarkise er en eksklusiv markise til en konkurransedyktig pris. Duken er beskyttet i en halvkassett, som gir en lenger levetid på duken.
Vår vertikalmarkise passer ypperlig som levegg til din uteplass. På den måten kan du øke brukstiden av terrassen og nyte tiden ute med venner og familie.

Kontakt oss for gratis befaring og et uforpliktende tilbud

Fylle ut vårt kontaktskjema under så tar vi kontakt med deg for å avtale tidspunkt for en gratis befaring. En av våre konsulenter kommer hjem til deg for å diskutere alternative løsninger, viser deg farge- og materialprøver, og tar nøyaktige mål.

Når dere er enig om en løsning som dekker dine behov, får du et uforpliktende pristilbud. Ved aksept av tilbudet blir produktene spesialprodusert etter dine spesifikasjoner, og deretter blir de levert og montert av en av våre erfarne montører.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Tenk solskjerming når du bygger (om)

To trender går igjen på nybygg, oppussing eller ombygging av hus; store vinduer og krav til lavt energiforbruk. Det får du ikke til uten effektiv solskjerming.