Slik løfter du rommet med lameller | Kjells markiser
Se alle produkter
Lukk

Utvendig solskjerming

Våre utvendige solskjermingsløsninger er stilrene produkter som lekkert integreres i fasaden. Du beholder godt utsyn og lys, selv om varmeinnslipp og innsyn reduseres.

Innvendig solskjerming

Våre innvendige solskjermingsprodukter er dekorative og funksjonelle, og sparer energi både sommer og vinter. Varmen holdes ute når det er varmt, og varmeutslippet reduseres når det er kaldt.
Prøv gjerne vårt designverktøy hvor du kan designe ditt eget rom med farger, tilbehør og ønsket solskjerming.

Garasjeporter

Våre garasjeporter har hele skinnesystemet installert på en unik måte bak garasjeåpningen. Gir full bruk av portåpningens bredde, og maksimerer det tilgjengelige arealet i og utenfor garasjen.

 

Slik løfter du rommet med lameller

Publisert: 05.04.20 / Skrevet av: Sarah Engan Johansen
Bruk av linjer og mønster kan endre takhøyden og følelsen av størrelsen i et rom. Og bruk av solskjerming kan utvide bruksområdene av rommet. Lamellgardiner er kinderegget som gir deg alt på en gang. Her får du noen triks du kan bruke for å få mest mulig ut av rommene i huset.

Få det høyere under taket!

Vertikale linjer får øyet til å trekke seg oppover og forsterker følelsen av høyde.

Der du er ganske låst til vindusformatet med vanlige, horisontale persienner, har du helt andre muligheter med lamellgardiner. Du kan dekorere en hel vegg med lamellgardinene om du vil. Henger du i tillegg lamellene fra en skinne i taket lar du linjene i lamellene gi rommet enda mer effekt. Med festet oppe i taket får du nemlig en helt egen følelse av takhøyde. De langstrakte lamellene vil gi rommet en helt egen eleganse.

Les også: Hva er den beste solskjermingen i stua?

De lange linjene i lamellgardinene skaper en illusjon av høyde og eleganse.

Lysspil og farger

Spesielt på store eller rene flater vil lamellene kunne løfte interiøret med skyggespillet de skaper. Er du litt modig kjøper du derfor persienner for å gjøre interiøret til en opplevelse for den som oppholder seg i rommet. I tillegg til linjene kan du velge mellom nesten 150 farger, så mulighetene er mange for å få det akkurat sånn som du vil ha det.

Les også: Slik fargesetter du hjemmet med lameller

Linjer og skyggespill kan skape spennende effekter i et rom. Lameller og persienner gir deg mulighet til å leke med lys og linjer i interiøret.

Betjening og effekt

Lamellene er lette å betjene manuelt. Ønsker du like vel å ha det enda enklere hjemme kan de også motoriseres. – Og de kan kobles til automatisering. Det vil si at de styres automatisk av været, via en sensor. Forskjellen på varmen i et rom med og uten lameller er slående – og muligheten du har til å vinkle de, gjør at du også har mulighet til å få innsyn og kan styre lyset etter hvor på himlet solen ligger.

Lamellgardiner får du i mange forskjellige farger og mønster.

Les også: Unngå solskader med trendy interiørgardiner

Historien og nå

På engelsk heter lameller «vertical blinds» – og det er jo det de er; vertikale persienner. De første persiennene forskerne har funnet dateres så langt tilbake som til år 1100. Dette var vertikale persienner – eller lameller, laget av siv eller bambus. Det var nok ikke mye tanker gjort om at de løftet interiøret der de hang da – gjerne i dør- eller teltåpninger for å skjerme for sterk sol, men samtidig slippe inn kjølende luft. Les mer om persiennens historie her  Tidene har endret seg og du har nå mulighet til å tenke både praktisk og estetisk – og det er jo litt ok tenker vi.

Relaterte produkter

Filter
Kategorier:
Tags
#innvendig solskjerming lamell lameller lamellgardin

Etter utfylling av dette skjemaet tar en av våre selgere kontakt med deg for å finne riktig tid for befaring. Når befaringen er gjennomført mottar du et uforpliktende tilbud.

Vennligst velg hva henvendelsen gjelder først.
Tags
#innvendig solskjerming lamell lameller lamellgardin
Filter
Kategorier: