Slik unngår du innbrudd i garasjen

Del innlegg:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Antall innbrudd i garasjer og boder er doblet på få år. Har du en garasjeport som står ulåst, og en garasje som rommer ski, sykler verktøy og et par hjulsett? Her får du noen tips til hvordan du unngår at tyvene går løs på din garasje.

Hvit garasjeport i tre

I 2019 ble det anmeldt nesten 6800 innbrudd og tyverier fra garasjer, boder og hager, ifølge Statistisk sentralbyrå. Det er en dobling på fem år; i 2013 og 2014 var tallet cirka 3400. På samme tid har antall innbrudd i boliger blitt kraftig redusert. Noe av forklaringen kan være at mens stadig flere har alarmsystemer på boligen, står de fleste garasjer ulåst. Og har du en gammel garasjeport, er det ikke sikkert det er mulig å låse den engang.

Du kan få avslag på forsikringen med ulåst garasje

En god garasjeport gir ikke bare garasjen en pen fasade, det kan også være avgjørende for om du får igjen på forsikringen etter et innbrudd. Innboforsikringen dekker som regel tyveri fra garasje og bod, men for at den skal gjelde, må du har låst garasjen eller boden.

Fire tips for å unngå garasjetyverier

  • Lås garasjen din. Er din garasjeport solid og låst, prøver tyven seg på naboen istedet. Så må du heller tipse naboen om å sikre sin garasje også.
  • Sørg for at det ikke er fri sikt til dyrt utstyr gjennom vinduet i garasjen.
  • Jo mer synlig en garasjeport er fra gata og naboer, jo mer synlig vil en tyv være. F.eks en høy hekk mellom gata og garasjen gjør at tyven kan «jobbe» usett.
  • Mange lar være å låse garasjeporten, da det blir mye «styr» med nøkkel. Med fjernkontroll og motorisert port som låses automatisk, sikrer du at garasjen alltid er låst.

Les også: Ny garasjeport er god forsikring

En enklere og sikrere hverdag med ny garasjeport

Investerer du i en ny garasjeport, får du også mer bruksverdi i garasjen.

  • Sikrere oppbevaring av dyrt utstyr
  • Har du isolert garasje, vil også en isolert garasjeport bety bedre forhold for utstyr som ikke liker kulde, som batterier på elsykler.
  • Enklere åpning og lukking med motor og fjernkontroll. Nøkkelfri garasje med automatisk låsing når porten er kjørt ned.
  • Frostsikker bunnlist gjør at garasjeporten ikke fryser fast i bakken.

Les også: Mer tid til kaffe og bilmekking

Relaterte produkter

Hos oss får du skreddersydde garasjeporter ferdig montert. Vi leverer et stort utvalg produsert i høy kvalitet på nøyaktige mål.

Kontakt oss for gratis befaring og et uforpliktende tilbud

Fylle ut vårt kontaktskjema under så tar vi kontakt med deg for å avtale tidspunkt for en gratis befaring. En av våre konsulenter kommer hjem til deg for å diskutere alternative løsninger, viser deg farge- og materialprøver, og tar nøyaktige mål.

Når dere er enig om en løsning som dekker dine behov, får du et uforpliktende pristilbud. Ved aksept av tilbudet blir produktene spesialprodusert etter dine spesifikasjoner, og deretter blir de levert og montert av en av våre erfarne montører.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Mer tid til kaffe og bilmekking

– At hverdagen med bil og garasje plutselig blir enkel er kanskje den tilbakemeldingen jeg får oftest, forteller Stig. I tillegg forteller kunden ofte at de er overrasket over hvor stillegående portene våre er.

La solskjermingen bli en del av ditt smarthjem

Visste du at du kan be persiennene om å lukke seg, via en smarthøyttaler? Med solskjerming fra Kjells markiser har du betjeningsmuligheter som spenner seg fra snorer og sveiver til fjernkontroller og integrering i smarte hus.

Mer enn en garasjeport

Ved å bestille en garasjeport fra Kjells markiser kan du skreddersy funksjonaliteten og utseendet på garasjeporten etter ditt hjem.