Tenk solskjerming når du bygger (om)

Del innlegg:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

To trender går igjen på nybygg, oppussing eller ombygging av hus; store vinduer og krav til lavt energiforbruk. Det får du ikke til uten effektiv solskjerming.

Det er ikke sikkert du skal bygge deg et passivhus. Men kravet til energieffektivisering er likevel stort for nybygg. Det som er litt pussig, er at det ikke lenger er krav om solskjerming i myndighetenes byggeforskrifter. Ifølge en rapport fra ingeniørfirmaet Erichsen & Horgen er det uansett mye å spare på effektiv beskyttelse mot sola. Deres undersøkelse er riktignok gjort på kontorbygg med store vindusflater, men forskjellene er likevel tydelige og er verdt å tenke over for deg som planlegger store vinduer.

Med utvendig og innvendig solskjerming reduseres det årlige energiforbruket med nesten 20 prosent, sammenliknet med kun enkel, innvendig skjerming. Det meste av innsparingen er naturlig nok på klimaregulering i form av kjøling og ventilasjon.

Diagrammet viser hvordan spesielt energiforbruket til kjøling går kraftig ned ved bruk av både utvendig og innvendig solskjerming. «Optimalisert» betyr aktiv styring av solskjerming ved hjelp av solautomatikk eller tidsstyring. (Figur fra «Glass i fasader og solskjerming», Erichsen & Horgen)

Utvendig OG innvendig solskjerming

Diagrammet over viser noe interessant: mens energiforbruket går ned med utvendig solskjerming, reduseres det enda mer når du kombinerer utvendig og innvendig solskjerming. Det betyr at om dine interiørgardiner fra Kjells Markiser ikke er så effektive til å holde varmen fra sommersola ute alene, bidrar de likevel betydelig når du i tillegg har screens, markiser, utvendige persienner eller pergola ute.

Zip-Screen
Utvendig solskjerming er mest effektivt om du må velge mellom innvendig eller utvendig solskjerming.

Duette® gir best effekt

Er du opptatt av best mulig total solskjermingseffekt, bør du vurdere Duette® doble plissegardiner som interiørgardiner i kombinasjon med utvendig solskjerming. Luftrommet mellom de to plisselagene bidrar til å isolere både sommer som vinter. Mens du om vinteren vil redusere kaldras fra vinduene med Duette, vil de doble gardinene på sommeren isolere rommet mot den lille varmestrålingen som slipper gjennom vinduet, selv med effektiv utvendig solskjerming.

Innvendig solskjerming i tillegg til screens eller markiser gir best reduksjon i energiforbruk. (Aller best effekt får du om du velger Duette® doble plissegardiner.)

Stort utvalg

Kanskje synes du det er kjedelig å bare tenke funksjon og ikke utseende? I Kjells katalog finner du ulike typer utvendig solskjerming fra klassisk til moderne utseende, og et stort utvalg interiørgardiner, mange av de med inntil 150 ulike farger og mønstre. Derfor er vi sikre på at du finner produkter som både passer din stil og som bidrar til effektiv solskjerming.

Relaterte produkter

Veggmontert Pergolamarkise med ben og tverrstolpe. Kombinasjonen zip og unikt dukstrammesystem med belte, bevarer stram duk uansett posisjon.
Zip screens er ekstra effektive i værutsatte områder med sitt glidelåssystem som gir maks stabilitet. Disse tåler vind opptil liten storm (24,4 m/s).
Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.
Nova terrassemarkise er en eksklusiv markise til en konkurransedyktig pris. Duken er beskyttet i en halvkassett, som gir en lenger levetid på duken.

Kontakt oss for gratis befaring og et uforpliktende tilbud

Fylle ut vårt kontaktskjema under så tar vi kontakt med deg for å avtale tidspunkt for en gratis befaring. En av våre konsulenter kommer hjem til deg for å diskutere alternative løsninger, viser deg farge- og materialprøver, og tar nøyaktige mål.

Når dere er enig om en løsning som dekker dine behov, får du et uforpliktende pristilbud. Ved aksept av tilbudet blir produktene spesialprodusert etter dine spesifikasjoner, og deretter blir de levert og montert av en av våre erfarne montører.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Gjør deg klar til sommeren

Med en god terrassemarkise er alt klart til deilige sommerdager på terassen eller verandaen. Vi har oppskriften på en god sommer – inkludert Kjells gode potetsalat litt lenger ned i teksten!