Uteplassen vi drømmer om

Publisert: 06.02.17 / Skrevet av: Produktdesigner og interiørarkitekt Solveig G. Thaule
I utkanten av et boligfelt på Dokka bor Hege Mortensen sammen med sin mann Cato. Huset er nyoppusset, med ny fasade, vinduer og med en stor overbygd terrasse.

På den romslige hjørnetomten har de fått sin drømmeuteplass. Den er på ikke mindre enn 50kmv så det er tydelig at Hege og Cato er glad i utelivet. Her ligger alt til rette for mange hyggelige måltider og stunder selv om det ikke er sommer og sol. Halve terrassen er dekket med tre store Screens i vinkel ut mot den delen av tomten som grenser mot veien.

 

Hege og mannen er strålende fornøyd med Screens på den nye terrassen.

 

Når drømmen blir virkelighet

– Det ble akkurat slik jeg har drømt om, skryter Hege.

Hun er ikke den eneste som syns dette ble flott. De har hatt flere nysgjerrige naboer på besøk som er meget interessert i å ta en nærmere titt på Screensene. Det er mye trafikk rundt hjørnetomten og det var noe av grunnen til at de ønsket avskjerming.

 

Siden det helt fra planleggingsfasen av var tenkt Screens som skjerming for vind, sol og innsyn er de delikat integrert i fasaden.

 

Flere funksjoner i ett

– De skjermer for innsyn, samtidig som vi kan se ut. Og ikke minst skjermer de for vind og trekk noe som gjør at utesesongen forlenges med flere måneder, forklarer hun.

Den norske sommer er ikke ensbetydende med sol og varme. De har allerede fått erfare at deres Screens er like vanntett som vindtette.

– Om det regner og blåser trenger jeg ikke tenke på å måtte ta inn puter eller tekstiler fra hagemøblene, jeg kjøre ned Screensene så holder de vann og vind ute, forteller Hege fornøyd.

 

Naboene kan ikke se inn, mens Hege og Cato har fint utsyn når de sitter på terrassen.

Og på de varmeste dagene stenger Screensene solen og varmen ute slik at de har en sval utestue når de vil ha en pause fra sola.

Det er ingen tvil om at Hege og Cato er meget fornøyd med resultatet.

– Neste år tar vi andre siden av terrassen også, avslutter hun med et smil.