Utvendig solskjerming - Hvor passer de ulike typene solskjerming? | Kjells markiser
Se alle produkter
Lukk

Utvendig solskjerming

Våre utvendige solskjermingsløsninger er stilrene produkter som lekkert integreres i fasaden. Du beholder godt utsyn og lys, selv om varmeinnslipp og innsyn reduseres.

Innvendig solskjerming

Våre innvendige solskjermingsprodukter er dekorative og funksjonelle, og sparer energi både sommer og vinter. Varmen holdes ute når det er varmt, og varmeutslippet reduseres når det er kaldt.
Prøv gjerne vårt designverktøy hvor du kan designe ditt eget rom med farger, tilbehør og ønsket solskjerming.

Garasjeporter

Våre garasjeporter har hele skinnesystemet installert på en unik måte bak garasjeåpningen. Gir full bruk av portåpningens bredde, og maksimerer det tilgjengelige arealet i og utenfor garasjen.

 

Utvendig solskjerming – Hvor passer de ulike typene solskjerming?

Publisert: 06.03.20 / Skrevet av: Sarah Engan Johansen
Utvendig solskjerming gjør inneklimaet mye bedre. I tillegg kan den forlenge sommersesongen ute. Det er nå du bør tenke på det – før det blir for varmt – og før sol- og sommersesongen begynner på ordentlig. Her får du en liten guide til hva du bør velge hvor i huset.

Solen smelter snørestene, fuglene kvitrer og solveggen kaller. Du begynner å tenke på den solskjermingen igjen sånn ca det øyeblikket den lave ettermiddagssolen avslører de alt for skitne stuevinduene.

Tiden i solveggen i rundt påsketider gjør at vi gleder oss enda mer til å trekke ut i sommerhalvåret. Samtidig minner vårsolen oss fort om hvor varmt det kan bli på innsiden av udekkede vinduer. Solskjerming kommer i mange former, men hva skal du velge?

Dame som sitter i sola innenfor vinduene
Vårsolen minner oss fort på hvor varme sommermånedene kan bli

Screens

Solskjermingen som gir deg behagelig temperatur inne – uten at du miste utsikten! Det er vanskelig å forstå hvordan, før du ser det, men screens er laget av en mesh-tekstil (perforert) du faktisk kan nyte utsikten igjennom. Samtidig tar den det meste av solen og varmen. Den visuelle effekten er kun et lite dempende «slør» over utsikten gjennom vinduet.

Les flere detaljer om screenduken.

Screensene er stilrene, kommer i flere farger og gir huset en clean fasade. Et stort pluss, kanskje spesielt på vestlandet, er at denne solskjermingen tåler sterk storm.

Mann som ser ut vinduene gjennom screens
Screens lar deg beholde utsikten, selv når du har de helt nede for å skjerme for sol.

Les også: Solskjerming er klimavennlig «aircondition»

Markiser

Markiser er «alt i ett»-løsningen! Denne utvendige solskjermingen er perfekt for de vinduene – og dørene, hvor du har en uteplass utenfor som du gjerne skulle hatt tak eller solskjerming over. Markisen fungerer fint som ly for trekk og yr, i tillegg til at den fungerer som solskjerming.

Minuset med denne type solskjerming er at du må passe på å ta inn markisen om det blåser mye. Duken kan heller ikke være kjørt ut hvis det snør. Løsningen på værutfordringene kan være værsensorer som tar markisen inn og ut for deg.

Ellers en pergola eller pergolino en løsning. Begge er kort forklart en fastmontert markise. Disse tåler hardt vær i større grad og gir deg et mer permanent og definert uterom på terrassen.

 

Persienner og terrassemarkise på hvitt hus
Markisen gir deg både en lun uteplass og skjermer for sol og varme inne. Persiennen (på vinduene midt i bildet) er den mest effektive solskjermingen du kan ha.

Persienner

Persienner er den beste solskjermingen med tanke på senking av innendørs temperatur. Vinklene på lamellene justeres etter solen (enten manuelt eller automatisk), slik at du kan ha godt utsyn og samtidig skjerme for over 90% av solvarmen, selv med åpne lameller!

Persienner kan være et kult designelement på en husfasade med sine langsgående lameller. Solskjermingen egner seg kanskje estetisk spesielt godt på funkishus og forretningsbygg.

Persiennene tåler en del mer vær og vind enn markisen og kjøper du den ekstra solide 80mm-varianten bør den klare det meste av norske værforhold.

Les også: Null svette med utvendige persienner

Ta analysen!

Ta Kjells Markisers enkle behovsanalyse, så får du en liten pekepinn på hvilken solskjerming som passer best for deg og ditt hus.

 

 

 

Relaterte produkter

Filter
Kategorier:
Tags
#markiser #persienner #screens #utvendig solskjerming utvendige persienner

Etter utfylling av dette skjemaet tar en av våre selgere kontakt med deg for å finne riktig tid for befaring. Når befaringen er gjennomført mottar du et uforpliktende tilbud.

Vennligst velg hva henvendelsen gjelder først.
Tags
#markiser #persienner #screens #utvendig solskjerming utvendige persienner
Filter
Kategorier: