Derfor var valget om utvendig persienner enkelt

Del innlegg:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Motoriserte utvendig persienner ble løsningen. Det er ingen synlige snorer, kun en fjernkontroll for å styre persiennene. Lamellene gir god solskjerming samtidig som de beholder utsikten fra sofaen i stuen.

– Vi var så fornøyd fra før så valget ble enkelt da stuevinduene trengte solskjerming, forteller Elin.

– Her som vi ikke ønsker gardiner ble motoriserte utvendig persienner løsningen. Det er ingen synlige snorer, kun en fjernkontroll for å styre persiennene. Lamellene gir god solskjerming samtidig som de beholder utsikten fra sofaen i stuen, forklarer hun videre.

Behagelig inneklima

Familien Stikbakke på to voksne og to barn bor på Gjøvik og er akkurat ferdig med et stort påbygg over to etasjer.

– En byggeprosess byr på mange avgjørelser som skal tas. Valget om utvendig persienner var en selvsagt løsning vi ikke trengte å tenke så mye på, forteller paret.

Fra før hadde de utvendige persienner på soveromsvinduene som vender mot vest. Kveldsolen varmet opp rommene og nattesøvnene ble dårlig i sommerhalvåret. Særlig var det plagsomt for barna som var tidlig i seng.

– Forskjellen er enorm. Utvendige persienner stopper varmen fra sola før den treffer vinduet, forklarer Håkon.

Akkurat passe innsyn og utsikt

Påbygget har, i tillegg til ny stue i 1.etasje, gitt en hyggelig loftstue med flott utsikt over Gjøvik og Mjøsa. For at ikke stuen skal bli for varm å oppholde seg i har paret valgt utvendige persienner. Her har de gått for betjeningsløsning med snorer og lameller på 50mm.

I stuen er det større vinduer og lameller på 80mm ble anbefalt. Disse er mer robust og med styreskinner i siden tåler de mer vind og vær. Disse gir også et mer luftig preg siden lamellene ikke sitter så tett. Lamellene trenger mindre vinkling fordi de, på grunn av bredden, stopper mer lys enn 50 mm-lamellene gjør på samme vinkling. Dette gjør at man i større grad beholder utsikten. Samtidig er solskjermingen ivaretatt. Her er motorisert løsning valgt for en enklere betjening. Familien har lameller i flere rom.  Disse styres samtidig eller hver for seg via fjernkontrollen.

Mange fordeler

Utvendig monterte persienner stopper varmen før den kommer inn i rommet. Dette gir det laveste varmeinnslippet av alle former for solskjerming. De stopper 80% av varmen.

Hovedfordelen er at utvendige persienner kan endre på lysstrålenes retning. Spesielt i rom med PC-skjermer og TVer er dette velegnet. Med endret retning på lysstrålene kan lys reflekteres opp i himlingen og øke dagslysfaktoren i rommet, samtidig stenge for innsyn.

– Det er virkelig verdt investeringen, avslutter Gjøvikparet.

Relaterte produkter

Våre 50 mm utvendige persienner har brede lameller som effektivt stopper varmen før den kommer inn i rommet. Leveres med en innebygd vindlås.
Denne persiennen har en kraftig og solid konstruksjon som passer best for store vindusflater.
LV50 utvendige persienner er solide fasadepersienner til mellomstore vinduer som passer like godt på eneboliger som på større bygg.

Kontakt oss for gratis befaring og et uforpliktende tilbud

Fylle ut vårt kontaktskjema under så tar vi kontakt med deg for å avtale tidspunkt for en gratis befaring. En av våre konsulenter kommer hjem til deg for å diskutere alternative løsninger, viser deg farge- og materialprøver, og tar nøyaktige mål.

Når dere er enig om en løsning som dekker dine behov, får du et uforpliktende pristilbud. Ved aksept av tilbudet blir produktene spesialprodusert etter dine spesifikasjoner, og deretter blir de levert og montert av en av våre erfarne montører.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Start planleggingen tidlig!

Det finnes flere gode grunner til å begynne med planleggingen av sesongens solskjerming allerede nå. Under følger noen gode grunner til at vi mener at «jo før, jo bedre» er en god leveregel for solskjerming.

Slik sover du bedre

Nok og god søvn er viktig for flere aspekter i livet. Det er mange triks du kan gjøre for å bedre hov godt du sover –  fra fysisk aktivitet til mørklegging av soverommet. Sjekk hva du kan gjøre for å bedre søvnkvaliteten!

Sola kommer tilbake!

Ikke mange tenker solskjerming når sommeren gir deg gråvær og 8 varmegrader. Men solskjerming er en langsiktig investering, og en skreddersydd løsning med kvalitet tar litt tid å få det på plass.