Derfor var valget om utvendig persienner enkelt | Kjells markiser
Se alle produkter
Lukk

Utvendig solskjerming

Våre utvendige solskjermingsløsninger er stilrene produkter som lekkert integreres i fasaden. Du beholder godt utsyn og lys, selv om varmeinnslipp og innsyn reduseres.

Innvendig solskjerming

Våre innvendige solskjermingsprodukter er dekorative og funksjonelle, og sparer energi både sommer og vinter. Varmen holdes ute når det er varmt, og varmeutslippet reduseres når det er kaldt.
Prøv gjerne vårt designverktøy hvor du kan designe ditt eget rom med farger, tilbehør og ønsket solskjerming.

Garasjeporter

Våre garasjeporter har hele skinnesystemet installert på en unik måte bak garasjeåpningen. Gir full bruk av portåpningens bredde, og maksimerer det tilgjengelige arealet i og utenfor garasjen.

 

Derfor var valget om utvendig persienner enkelt

Publisert: 21.09.18 / Skrevet av: Produktdesigner og interiørarkitekt Solveig G. Thaule

– Vi var så fornøyd fra før så valget ble enkelt da stuevinduene trengte solskjerming, forteller Elin.

– Her som vi ikke ønsker gardiner ble motoriserte utvendig persienner løsningen. Det er ingen synlige snorer, kun en fjernkontroll for å styre persiennene. Lamellene gir god solskjerming samtidig som de beholder utsikten fra sofaen i stuen, forklarer hun videre.

 

 

Behagelig inneklima

Familien Stikbakke på to voksne og to barn bor på Gjøvik og er akkurat ferdig med et stort påbygg over to etasjer.

– En byggeprosess byr på mange avgjørelser som skal tas. Valget om utvendig persienner var en selvsagt løsning vi ikke trengte å tenke så mye på, forteller paret.

Fra før hadde de utvendige persienner på soveromsvinduene som vender mot vest. Kveldsolen varmet opp rommene og nattesøvnene ble dårlig i sommerhalvåret. Særlig var det plagsomt for barna som var tidlig i seng.

– Forskjellen er enorm. Utvendige persienner stopper varmen fra sola før den treffer vinduet, forklarer Håkon.

 

Akkurat passe innsyn og utsikt

Påbygget har, i tillegg til ny stue i 1.etasje, gitt en hyggelig loftstue med flott utsikt over Gjøvik og Mjøsa. For at ikke stuen skal bli for varm å oppholde seg i har paret valgt utvendige persienner. Her har de gått for betjeningsløsning med snorer og lameller på 50mm.

I stuen er det større vinduer og lameller på 80mm ble anbefalt. Disse er mer robust og med styreskinner i siden tåler de mer vind og vær. Disse gir også et mer luftig preg siden lamellene ikke sitter så tett. Lamellene trenger mindre vinkling fordi de, på grunn av bredden, stopper mer lys enn 50 mm-lamellene gjør på samme vinkling. Dette gjør at man i større grad beholder utsikten. Samtidig er solskjermingen ivaretatt. Her er motorisert løsning valgt for en enklere betjening. Familien har lameller i flere rom.  Disse styres samtidig eller hver for seg via fjernkontrollen.

Mange fordeler

Utvendig monterte persienner stopper varmen før den kommer inn i rommet. Dette gir det laveste varmeinnslippet av alle former for solskjerming. De stopper 80% av varmen.

Hovedfordelen er at utvendige persienner kan endre på lysstrålenes retning. Spesielt i rom med PC-skjermer og TVer er dette velegnet. Med endret retning på lysstrålene kan lys reflekteres opp i himlingen og øke dagslysfaktoren i rommet, samtidig stenge for innsyn.

– Det er virkelig verdt investeringen, avslutter Gjøvikparet.

 

 

Relaterte produkter

Filter
Kategorier:
Tags
#inneklima #utvendig solskjerming solskjerming utvendig persienner

Etter utfylling av dette skjemaet tar en av våre selgere kontakt med deg for å finne riktig tid for befaring. Når befaringen er gjennomført mottar du et uforpliktende tilbud.

Vennligst velg hva henvendelsen gjelder først.
Tags
#inneklima #utvendig solskjerming solskjerming utvendig persienner
Filter
Kategorier: