Fiks akustikken med plisségardiner. | Kjells markiser
Se alle produkter
Lukk

Utvendig solskjerming

Våre utvendige solskjermingsløsninger er stilrene produkter som lekkert integreres i fasaden. Du beholder godt utsyn og lys, selv om varmeinnslipp og innsyn reduseres.

Innvendig solskjerming

Våre innvendige solskjermingsprodukter er dekorative og funksjonelle, og sparer energi både sommer og vinter. Varmen holdes ute når det er varmt, og varmeutslippet reduseres når det er kaldt.
Prøv gjerne vårt designverktøy hvor du kan designe ditt eget rom med farger, tilbehør og ønsket solskjerming.

Garasjeporter

Våre garasjeporter har hele skinnesystemet installert på en unik måte bak garasjeåpningen. Gir full bruk av portåpningens bredde, og maksimerer det tilgjengelige arealet i og utenfor garasjen.

 

Fiks akustikken med plisségardiner.

Publisert: 07.09.20 / Skrevet av: Produktdesigner og interiørarkitekt Solveig G. Thaule

I denne artikkelen ser vi på hvordan solskjerming kan gjøre lydnivået i boligen din mer behagelig.

Plisségardiner er svært praktisk, og har også gode akustiske egenskaper. Dette gjelder spesielt Duette-typen, som har en effektiv lyddemping på opptil 45%

 

Når lyd blir støy

Mange tenker at det er to hovedbruksområder for solskjerming; å beskytte mot sol og varme samt å begrense innsyn. Men det å installere solskjerming i boligen din kan ha flere positive bieffekter. Spesielt med tanke på lyd.

For å ta det litt tekniske først: Lyd dreier seg om lydbølger som beveger seg bort fra kilder som stemmer, høyttalere, eller et objekt som faller i gulvet. Når lydbølgene treffer harde flater reflekteres de, og man får uønsket romklang og ekko. Noe man eksempelvis kan oppleve på badet. Dette er grunnen til at for eksempel lydstudio har massevis av tepper, puffer og tunge gardiner som en del av interiøret. De myke, stoffkledde flatene absorberer lydbølgene og skaper en behagelig akustikk uten ubehagelig romklang. Men denne typen innredning er ofte i kontrast med nordmenns smak i interiør.

Duette® absorberer lyden

Her kan du lese om trendene som gjelder nå.

Spille på lag med et moderne interiør

I moderne boliger er det utstrakt bruk av harde materialer som betong og flis. Når dette kombineres med manges ønske om et minimalistisk interiør, får mange problemer med etterklang i boligen. Dette er ikke bare ubehagelig, men kan faktisk skape irritasjon og utmattelse hos oss mennesker. Så hva gjør man hvis man ikke ønsker å fylle boligen med myke objekter? Man kan slå to fluer i én smekk, og bruke solskjermingen.

Les om hva som er den beste solskjermingen for stua.

Moderne interiørløsninger har gjerne harde, glatte flater, som skaper uønsket gjenklang i rommet.

Løsningen som gir akustisk isolasjon

Vinduer har i utgangspunktet svært dårlige akustiske egenskaper, så solskjerming er en enkel og fornuftig måte å forbedre lyden i hjemmet på. Solskjermingsløsninger av stoffmaterialer er svært egnet til å redusere romklang, og plisségardiner er de aller mest egnede. De har ingen harde, rette flater, så de bryter opp og absorberer lydbølger i større grad enn det eksempelvis rullegardiner gjør. Plisségardiner hjelper ikke bare mot uønsket gjenklang, men sørger også for at for eksempel veistøy blir dempet, og forbedrer inneklimaet.

 

Plisségardiner av typen Duette har et luftlag mellom de to stofflagene, som øker den akustiske isolasjonen.

Kjells markiser har for tiden 30% avslag på alle plisségardiner. Fyll inn vårt skjema til høyre for gratis befaring og et uforpliktende tilbud.

Relaterte produkter

Filter
Kategorier:
Tags
#inneklima akustikk gjenklang isolasjon plisse plisse gardin Plissegardin romklang

Etter utfylling av dette skjemaet tar en av våre selgere kontakt med deg for å finne riktig tid for befaring. Når befaringen er gjennomført mottar du et uforpliktende tilbud.

Vennligst velg hva henvendelsen gjelder først.
Tags
#inneklima akustikk gjenklang isolasjon plisse plisse gardin Plissegardin romklang
Filter
Kategorier: