Hva er den beste solskjermingen i stua? | Kjells markiser
Se alle produkter
Lukk

Utvendig solskjerming

Våre utvendige solskjermingsløsninger er stilrene produkter som lekkert integreres i fasaden. Du beholder godt utsyn og lys, selv om varmeinnslipp og innsyn reduseres.

Innvendig solskjerming

Våre innvendige solskjermingsprodukter er dekorative og funksjonelle, og sparer energi både sommer og vinter. Varmen holdes ute når det er varmt, og varmeutslippet reduseres når det er kaldt.
Prøv gjerne vårt designverktøy hvor du kan designe ditt eget rom med farger, tilbehør og ønsket solskjerming.

Garasjeporter

Våre garasjeporter har hele skinnesystemet installert på en unik måte bak garasjeåpningen. Gir full bruk av portåpningens bredde, og maksimerer det tilgjengelige arealet i og utenfor garasjen.

 

Hva er den beste solskjermingen i stua?

Publisert: 20.03.20 / Skrevet av: Steinar Mæhlum
Vil du skjerme stua for den stekende sommersola, bør du velge en annen type solskjerming enn hvis du vil hindre naboene å kikke rett gjennom stuevinduet.
Når du skal velge solskjerming, må du nemlig bestemme deg for hvilken funksjon som er den viktigste i din stue.

Det siste du trenger å bekymre deg om, er om det valgte produktet vil passe i stua di. Uansett hva slags farger du vil velge i stua, tør vi påstå at vi har farger som vil passe på alt fra Duette doble plisségardiner til enkle persienner.

Dermed kan du i større grad vurdere produktenes funksjon, vel vitende om at fargeutvalget er på din side uansett.

Plissegardiner i stuen med spisebord
Plisségardiner skjermer godt, og gir et eksklusivt uttrykk i stua.

Sterk ettermiddagssol og varm stue

En koselig stue med store vinduer mot sør eller vest, kan bli fryktelig varm på sommeren, fordi den norske sommersola står såpass lavt på himmelen at den skinner rett inn gjennom vinduene. Hvis det viktigste med solskjerming er å redusere varmeeffekten fra sola, bør du vurdere utvendig solskjerming. Felles for disse produktene er at de stopper sola før varmestrålingen slipper inn gjennom vinduet, og reduserer dermed varmeinnslipp med inntil 90 prosent. Samtidig lar disse produktene deg beholde utsyn og utsikt på hver sin måte:

  • Utvendige persienner; vinkle lamellene slik at sola stoppes, men utsikten ned mot gate eller hage beholdes.
  • Zip screens; små hull (perforering) i duken sørger for at du har utsyn, samtidig som zip screen skjermer for sola og reduserer innsyn gjennom stuevinduet.
  • Markiser; skjermer for sola, men du beholder utsikten. Finnes som alt fra vindusmarkiser til store terassemarkiser.
  • Pergola, i likhet med terassemarkiser; utvider stua med et lunt uterom, med skjerming for sola og fullt utsyn fra stua innenfor.
Persienner i stuevindu.
Med persienner kan du justere både innsyn, sol og varme. Foto: Kjpargeter / Freepik

Lav kveldssol og gjenskinn i TV

I tillegg til at den norske sommersola står lavt på himmelen selv midt på dagen, går den i tillegg ikke går ned før langt utpå kvelden (eller ikke i det hele tatt). Dermed kan stuer med vinduer mot vest og nord få kveldssola rett inn gjennom vinduet i flere timer.

Er du plaget med tv-gjenskinn eller sol på TV’en ser dette kjent ut. Med solskjerming kan du fjerne tv-gjenskinnet.

På denne tiden av døgnet er ikke sola så varm, men den blender like mye, og kan skape irriterende gjenskinn i TV’en. Solskjermingsprodukter som ikke nødvendigvis reduserer så mye varmeinnslipp, men hindrer både kveldssol og innsyn fra naboene når vi ønsker det, er:

  • Persienner; lamellene kan vinkles etter hvor mye lys du vil slippe inn.
  • Lamellgardiner; mørke tekstiler hvis du ønsker muligheten for å skjerme stua for alt lys, lysere lameller siler lyset. Kan også vinkles etter hvor mye du vil skjerme for sol eller innsyn.
  • Plisségardiner; de mest fleksible produktene, hvor du kan stenge av for nedre del, midtre del eller øvre del av stuevinduet. Dermed kan du for eksempel hindre innsyn men beholde dagslyset inn i stua, eller skjerme for sola og beholde utsikten.
  • Duette; doble plissegardiner med samme egenskaper som de enkle, men luftlaget mellom de to plissegardinene isolerer stua mot varmeinnslipp om sommeren og mot varmetap gjennom stuevinduene om vinteren.

Nyttig tips

Med Kjells Markisers behovsanalyse får du hjelp til å finne løsninger som passer dine behov.

Relaterte produkter

Filter
Kategorier:

Etter utfylling av dette skjemaet tar en av våre selgere kontakt med deg for å finne riktig tid for befaring. Når befaringen er gjennomført mottar du et uforpliktende tilbud.

Vennligst velg hva henvendelsen gjelder først.
Filter
Kategorier: