Mørkt og sikkert på barnerommet

Del innlegg:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Søvnkvalitet og sikkerhet er to stikkord for hva du bør velge av interiørgardiner når du pusser opp barnerommet.

Med muligheter for hev og senk fra både topp og bunn, så er du sikret et godt innemiljø hele året. Derfor anbefaler vi Duette®

Selv om mange barn liker å ha på en lampe på rommet når de skal legge seg, råder forskerne til at barnerommet er mørkt om natten, sommer som vinter. Mørket stimulerer nemlig kroppen til å produsere melatonin, et hormon som sørger for at vi sover bedre. Og mørket er viktig fordi melatonin dannes i nettopp mørke. I tillegg hevdes melatonin å ha virkning som antioksidant, og forsterker immunsystemet ved å øke produksjonen av hvite blodlegemer.

Med lyse, norske sommernetter trenger du derfor interiørgardiner som mørklegger rommet når det er tid for å sove.

Interiørgardiner som mørklegger rommet

Uansett hvilken type solskjerming du velger til soverommet; svarte og mørke tekstiler stopper mer lys enn lysere varianter av det samme produktet. I tillegg er det stor forskjell på materialene i de ulike produktene. På barnerommet anbefaler vi:

  • Duette (dobbel plissé) kan leveres med såkalt «black out» tekstil og sideskinner som gir tilnærmet full mørklegging av rommet
  • Rullegardiner kan være tilnærmet lystette uansett om de er svarte eller hvite.
Med up & down kan du velge å ha åpning oppe, nede eller begge deler.
Solskjermingen gjør det mørkt på soverommet.

Sikkerhet for nysgjerrige barnehender

Løse snorer er en dårlig kombinasjon med nysgjerrige barn som drar og pirker i det som måtte være innen rekkevidde. Derfor følger alle Kjells Markisers produkter EUs direktiver for barnesikring av innvendig solskjerming. For å redusere risikoen for ulykker med små barn involvert, skal kjede eller snor henge minst 1,5 meter over golvet. Hvis du vil øke sikkerheten enda et hakk, bør du vurdere snorløse alternativer.

Våre montører er svært nøye med å montere snorsamler og feste i rett høyde.

LiteRise® og motorstyring

LiteRise® er et system hvor du ganske enkelt justerer en Duette plissegardin eller rullegardin ved å holde i bunnlista og skyve opp eller trekke ned. Med motoriserte løsninger slipper du alle løse snorer, se mer om styring med fjernkontroller og apper.

Generelle råd for sikring av barnerommet

  • Hold snorer og tråder utenfor barns rekkevidde.
  • Plasser seng og andre møbler vekk fra vinduer med betjeningssnorer.
  • Ikke bind snorene sammen. Pass på at de ikke tvinner seg eller lager løkker.
  • Monter i henhold til anvisning med alle de vedlagte komponentene som fremmer sikkerheten.

Les også: Mer om barnesikring

Relaterte produkter

Ta frem din kreative side og lek deg i vårt designverktøy. Her kan du velge blandt mange forskjellig romtyper, velg veggfarger og finn din favoritt blandt alle våre interørprodukter.
Rullegardiner er en dekorativ og funksjonell form for solskjerming med mange fordeler. Dette er klassikeren som er mer aktuell enn noen gang.
Med en unik struktur i vevet isolerer Duette® om vinteren og bidrar til mindre varmeinnslipp om sommeren.
Plisségardiner har meget gode solbeskyttende egenskaper, og beskytter godt mot både varmeinnslipp om sommeren og varmeutslipp om vinteren.

Kontakt oss for gratis befaring og et uforpliktende tilbud

Fylle ut vårt kontaktskjema under så tar vi kontakt med deg for å avtale tidspunkt for en gratis befaring. En av våre konsulenter kommer hjem til deg for å diskutere alternative løsninger, viser deg farge- og materialprøver, og tar nøyaktige mål.

Når dere er enig om en løsning som dekker dine behov, får du et uforpliktende pristilbud. Ved aksept av tilbudet blir produktene spesialprodusert etter dine spesifikasjoner, og deretter blir de levert og montert av en av våre erfarne montører.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Løsningen ble samme produkt i ”alle” rom

Duettegardinen kan justeres begge veier, så familien kan fortsatt få inn masse lys, men skjerme for innsyn gjennom terrassedøren om de ønsker det.
– Vi er så fornøyd med at vi valgte Duette ® med mulighet for å justering akkurat slik vi har behov for, sier hun ivrig.

Eksperten på døra

Ikke alle føler seg like sikker på hva som vil bli den beste løsningen hjemme i stuen når det gjelder innredning, fargevalg, møblering, plassering osv. Hva med å få eksperten på døra?