KAMPANJE!
NÅ-30%
Zip-screen og Nova terrassemarkise
Få solskjermingen på plass til KAMPANJEPRISER!
Dager
Timer
Minutter
Sekunder

Slik velger du markiser

Del innlegg:

Markiser sørger for både svale skygger på uteplassen og bedre inneklima på intense sommerdager. Med markiser kan du kjøre samme klassiske stil på alt fra verandadøra til terrassen. Her finner du gode tips om hva du bør tenke på i valget av markiser.

Designmarkise over veranda
Designmarkise med kassett gir god solskjerming samtidig som det ser lekkert ut!

Hvor passer markiser? 

Det enkle svaret er at markiser passer over alt, både på huset og i hagen. Du kan bruke samme, eller matchende duker på alle dine markiser: 

  • Terrassemarkiser gir deg tak over uteplassen 
  • Vindusmarkise gir effektiv solskjerming på alt fra små toalettvinduer til store stuevinduer. 
  • Med takmarkise kan du legge til solskjerming på glasstak i for eksempel en vinterhage. Husk at en utestue eller vinterhage med glasstak bokstavelig talt blir som et drivhus sommerstid uten solskjerming i taket. 
  • Som frittstående markise gir det deg solskjerming og tak over for eksempel uteplassen i hagen. 

Hvor mye vær tåler markisen? 

Alle markiser levert av Kjells Markiser produseres på egen fabrikk i Norge, og de er tilpasset norske forhold. Markisene leveres blant annet med bånd i supersterk kevlar i stedet for stålwire.  

Terrassemarkiser som modellen Classic tåler mer vind uten å «gynge» om du utstyrer de med støttestag i front, mens terrassemarkisen Nova og Kjells kassettmarkise er eksempel på markiser med kassett. Her er duken skjult og beskyttet inne i kassetten når den er trukket inn, noe som gjør at duken er mindre påvirker av vær og vind, og den holder seg fin lengre. 

Med motorstyring og vindautomatikk vil markisen «passe seg selv», ved at duken trekkes inn når vindsensoren registrerer vind over en viss styrke. 

Vindusmarkiser er med på å dempe varmen fra solen på varme dager og kan hindrer innsyn.
Vindusmarkise er perfekt for deg som ønsker enn litt mindre markise

Tåler markiseduken regn? 

Kjells Markiser har et utvalg i markiseduker på 160 ulike farger, mønstre og materialer. Alle dukene tåler vann og beskytter bra mot regn. Når duken og sømmene er nye, vil det kunne dryppe noe igjennom under regn, men etter to til fem regnskurer, vil tråden og duken «svelle», slik at markisen blir tett. 

Men har du planer om å la markisen være ute i all slags vær, bør du likevel vurdere følgende: 

  • Duker med selvrensende effekt en overflatebehandling som gir selvrensende effekt har blant mange egenskaper mindre vanngjennomtrenging enn standard markiseduker, med en vannsøyle på 460 mm. I tillegg gjør overflatebehandlingen også at disse dukene holdervenda bedre på fargen. 
  • Allværsduker er noe tykkere enn standard markiseduk og tåler en vannsøyle på 800 mm. Allværsduker benyttes ofte av næringsdrivende. 

Montering av markisen 

Enkelte steder kan det by på utfordringer å montere en markise på standard måte. Ett vanlig eksempel er hvis det er lavt oppunder gesimsen (takutstikket). Det kan gjøre det vanskelig å montere markisen. Om markisen blir hengende lavt, risikerer du også at verandadøra vil slå borti terrassemarkisen når den åpnes. 

Vi skreddersyr spesialbraketter i lakkert aluminium som festes under gesimsen, uansett om gesimsen er rett eller skrå. Brakettene gir et nytt, høyere festepunkt for markisen.  

Airomatic Takmarkise
Unngå badstue i vinterhagen med takmarkise!

Mulig å skifte til matchende duk på eksisterende markiser? 

Det enklere svaret er ja. Vi kan hjelpe deg med å skifte duk på dine markiser, slik at de matcher de nye. Å skifte duk er en smart måte å fornye gamle markiser på; mens selve markisen har en levetid på cirka 20 år, kan det hende duken bør skiftes etter 8-10 år. Husk bare å sjekke at sveiv, motor, armer og profiler, slik at disse er klare for nye år med ny duk. Våre selgere hjelper deg med å sjekke det under en gratis og uforpliktende befaring. 

Relaterte produkter

Kjells vindusmarkise er en praktisk solskjerming som hindrer sjenerende sollys i å komme inn. Fjærer i markisearmene holder duken stram og fin.
Nova terrassemarkise er en eksklusiv markise til en konkurransedyktig pris. Duken er beskyttet i en halvkassett, som gir en lenger levetid på duken.
Classic er med sitt eksklusive skrog og høye frontskinne en svært elegant markise.
En liten og nett terrassemarkise som takket være et smart beslag kommer nærmere veggen enn andre modeller. Dette er en stilfull og diskret markise for den kresne.
Kjells kassettmarkise er en solid og stilfull markise der markisearmer og –duk ligger helt innkapslet i kassetten. Lekkert utseende kombinert med optimal beskyttelse og lang levetid.

Kontakt oss for gratis befaring og et uforpliktende tilbud

Fylle ut vårt kontaktskjema under så tar vi kontakt med deg for å avtale tidspunkt for en gratis befaring. En av våre konsulenter kommer hjem til deg for å diskutere alternative løsninger, viser deg farge- og materialprøver, og tar nøyaktige mål.

Når dere er enig om en løsning som dekker dine behov, får du et uforpliktende pristilbud. Ved aksept av tilbudet blir produktene spesialprodusert etter dine spesifikasjoner, og deretter blir de levert og montert av en av våre erfarne montører.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Vårens og sommerens festdager

Vårens og sommerens festdager står på rad og rekke og venter spent foran oss. Vi gleder oss til å møte venner, nyte god mat og drikke og ikke minst, kunne sitte ute rundt et bedre måltid. Hvordan sikrer du deg den aller beste utefestopplevelsen?

Fra badstue til svale rom

– Det var rett og slett ikke mulig å være her inne, forteller Harald om de første månedene de tilbrakte i det nye huset.