Slik velger du riktig persienne

Publisert: 02.23.18 / Skrevet av: Produktdesigner og interiørarkitekt Solveig G. Thaule

Utvendige persienner kan fjerne mye lys dersom du ønsker det. De fjerner opp til 90% av varmeinnslippet, samtidig som du faktisk beholder mye av lyset inn. Se hva du bør tenke på når du velger persienne:

Størrelse på vindu

Hvor stort vinduet ditt er bør bestemme hva slags tykkelse du skal velge på persiennene dine. I store vinduer bør du velge persiennen vår med 80mm bredde, da denne har den aller mest solide konstruksjonen som tåler store spenn. På mindre vinduer trenger du ikke mer enn 50 mm bredde, men kan godt bruke 80mm, dersom du ønsker det.

 

Åpne vinduet

Dersom du ønsker en persienne du kan bruke samtidig som du bruker og åpner et vindu med toppsving, er det mulig å få 50mm-persiennene montert rett på vinduet. Denne løsnigen passer også for sidehengslede verandadører.

Vind og vær

Alle våre persienner er utstyrt med vindlås, som gjør at persiennene ikke “blåser rundt” når det er vindfullt. 80mm-persiennene er montert på list og sitter godt fast i veggen i vind og vær og våre 50 mm vindusmonterte persienner har wirestyring som gjør at at persiennen sitter godt fast og ikke blåser bort. I tillegg kan du velge om du skal motoriserte persienner med automatikk. Disse kan f.eks styre persiennene ned når det er sol og opp når det blåser mye. Dette styrer seg selv i løpet av dagen og gjør at du for eksempel kan komme hjem til et svalt hus på ettermiddagen en varm sommerdag.

 

Betjening

Du har mulighet til å motorisere persiennen din, slik at du enkelt kan styre den med en fjernkontroll – eller til og med med mobilen. Ønsker du det, kan du koble sammen en hel vindusrekke til én motor – en funksjon som ofte blir brukt i f.eks karnappvinduer.

Utseende

For at persiennen ikke skal ruve alt for mye på husfasaden, kan det være lurt å bestille en dekkasse. Vi har flere dekkasser til persiennene, men aluminiumsvarianten er kanskje den minst ruvende. Denne kan du også få lakkert i den fargen du ønsker.

Dersom du ønsker det er det også mulig å få selve persiennen lakkert i en RAL-farge.