Stopp inntil 90 % av solstrålene

Del innlegg:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Utvendige persienner er blant de aller mest effektive løsningene for utvendig solskjerming og kan stoppe så mye som 90 % av solstrålene avhengig av hvordan du har justert lamellene.

Utvendige persienner er den mest effektive løsningen for utvendig solskjerming og kan stoppe så mye som 90 % av solstrålene avhengig av hvordan du har justert lamellene, noe som gir betydelig lavere innetemperatur. Med persienner får du dessuten gode justeringsmuligheter når det gjelder forholdet mellom lysinnslipp og utsyn.

Utvendige persienner skiller seg selvsagt fra innvendige på den måten at de er kraftigere og tåler påkjenningene fra vær og vind. For å unngå at de skal bli tatt av vinden, er de som regel vindsikret med en stålvaier eller skinne på hver side. Mange har også en vindlås, som gjør at lamellene ikke kommer ut av posisjon når det blåser.

 

Når du skal kjøpe utvendige persienner, har du flere muligheter. Én viktig ting er lamellbredden, der du typisk kan velge mellom 50 og 80 mm. 50 mm lameller passer godt til små og mellomstore vinduer, mens 80 mm egner seg best for større vinduer. Det finnes også persienner som gir full solskjerming selv om et vindu står i luftestilling.

 

En annen ting å tenke på er hvordan du skal betjene persiennene. Her kan du velge mellom motorisering eller manuell betjening med snor eller sveiv, men vær obs på at ikke alle persienner kan motoriseres. Mange motoriserte persienner kan dessuten settes opp med automatiske styringssystemer slik at persienne går opp og ned i henhold til sol- eller vindforhold. Det er også mulig å koble persienner opp mot smarthusssystemer.

Relaterte produkter

Våre 50 mm utvendige persienner har brede lameller som effektivt stopper varmen før den kommer inn i rommet. Leveres med en innebygd vindlås.
Denne persiennen har en kraftig og solid konstruksjon som passer best for store vindusflater.

Kontakt oss for gratis befaring og et uforpliktende tilbud

Fylle ut vårt kontaktskjema under så tar vi kontakt med deg for å avtale tidspunkt for en gratis befaring. En av våre konsulenter kommer hjem til deg for å diskutere alternative løsninger, viser deg farge- og materialprøver, og tar nøyaktige mål.

Når dere er enig om en løsning som dekker dine behov, får du et uforpliktende pristilbud. Ved aksept av tilbudet blir produktene spesialprodusert etter dine spesifikasjoner, og deretter blir de levert og montert av en av våre erfarne montører.

Vil du lese mer?

Bli inspirert av disse artiklene

Mer tid til kaffe og bilmekking

– At hverdagen med bil og garasje plutselig blir enkel er kanskje den tilbakemeldingen jeg får oftest, forteller Stig. I tillegg forteller kunden ofte at de er overrasket over hvor stillegående portene våre er.

«God morgen, trekk ut markisen!»

Gjennom en app kan du bestemme selv når sola skal få titte fram gjennom vinduet om morgenen, eller temperaturen ute bestemmer om markisen skal skyggelegge terrassen eller ikke. Det er mange muligheter for å styre ting i huset gjennom digitale løsninger. Lær mer her.